Fredsaftale mellem bander bekymrer flere

Borgerne på Nørrebro kan nu gå sig en aftentur uden at være bange for at ende midt i et skuddrama. For Nørrebro-banderne fra Blågårds Plads og Mjølnerparken har en aftale om at nedlægge våben.

Det burde jo vække lettelse og øge trygheden i bydelen, men den nye våbenhvile møder skepsis. Blandt andet fra Lars Aslan Rasmussen, medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne. Det skriver DR København.

- Det er en islamisk fredsaftale, og det er banebrydende nyt, at man begynder at se på kriminalitet som et spørgsmål om folks religion. Det synes jeg er bekymrende og ærgerligt og jeg tror ikke, det løser noget som helst, siger han til DR København.

Det er den islamiske forening "Viomis", der står bag mødet mellem de stridende parter. Men Lars Aslan Rasmussen afviser, at "Viomis" har løftet en opgave, som Københavns kommune selv er mislykket med.

Ikke mere tryghed for borgerne

- Det har de overhovedet ikke. De har promoveret en bestemt form for islam, og en ret radikal fortolkning i stedet for at løse problemerne. Det kan godt være, at der er nogle gangstere, der ikke skyder hinanden, men vi får ikke mere sikkerhed og tryghed af den grund og mindre kriminalitet, siger Lars Aslan Rasmussen til DR København.

Det største problem er ifølge Lars Aslan Rasmussen, at fredsaftalen har fokus på de muslimske bandemedlemmer.

- Det er altid godt, når kriminelle lader være med at skyde på hinanden. Men det er bekymrende, når islamiske foreninger udelukkende bekymrer sig for de bandemedlemmer, som har en muslimsk baggrund og ikke ser det i sin helhed. Der er altså også bandemedlemmer, som ikke er muslimer, siger han.

Også lokaludvalget på Nørrebro ryster på hovedet af den nye aftale. For en fredsaftale mellem banderne betyder ikke, at banderne stopper deres kriminelle aktiviteter.

- De har jo ikke givet håndslag på, at de ikke længere er bander og i stedet vil beskæftige sig med religiøse aktiviteter fremadrettet, siger formand for Lokaludvalget og medlem af socialdemokraterne, Kim Christensen

Han tror ikke, at den nye fredsaftale vil give Nørrebros beboere øget tryghed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere