Frederikssund-borgmester genopstiller ikke

Frederikssunds borgmester Ole Find Jensen (S) genopstiller ikke ved kommunalvalget til næste år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

65-årige Ole Find Jensen fortæller, at det er efter nøje overvejelse, at han nu har meddelt sin socialdemokratiske partiforening, at han ikke vil fortsætte som partiets frontfigur. Han trækker sig helt fra politik, når denne byrådsperiode udløber i slutningen af 2013.

- Jeg har hele tiden været klar over, at jeg ville være borgmester i en overgangsperiode efter kommunesammenlægningen, hvor det har handlet om at få den nye kommunes visioner, økonomi og udvikling på plads, og at sikre, at Folketinget kender vores dagsorden. Men nu er tiden kommer til at lade andre komme til, og der er kvalificerede afløsere, som kan klare opgaven, siger Ole Find Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Ole Find Jensen har været medlem af Socialdemokratiet siden 1985. Han blev valgt til det gamle Jægerspris Byråd i 1990 og blev borgmester otte år senere, og ved kommunesammenlægningen i 2007 fortsatte han som borgmester for den nye store Frederikssund Kommune. Men nu vil han bruge mere tid på privatlivet, han deler med hustruen Rikke, og sine interesser.

- To måneder inde i den nye valgperiode bliver jeg 67 år, og så må det være det rigtige tidspunkt at stoppe. I jobbet som borgmester er det nødvendigt at have "skarpheden" hele tiden, og det kan være, det ser en smule anderledes ud ved udgangen af næste periode, forklarer Ole Find Jensen, der ikke lægger skjul på, at Tina Tving Stauning er hans bud på partiets nye spidskandidat, som Socialdemokraternes medlemmer skal vælge i løbet af efteråret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere