Frederiksberg svigter misbrugere på bofællesskab

Kritikken hagler ned over et kommunalt bofællesskab for psykisk syge misbrugere på Frederiksberg.

Syv tidligere medarbejdere har i en underretning til kommunen skrevet, at politiet flere gange om ugen må tilkaldes fordi der er pushere i bygningen.

Derudover får de psykisk syge misbrugere ikke tilstrækkelig hjælp til basale ting som at få noget at spise, tage deres medicin og holde den personlige hygiejne. Det skriver DR København.

Ifølge socialchef i Frederiksberg Kommune, Flemming Nielsen, så har man allerede tjekket op på forholdene, og der er ikke noget at komme efter.

Synes I det er godt nok?

- Det synes vi det er, ja, siger han.

Han fastslår, det er de psykisk syge misbrugeres eget ansvar at tage imod den hjælp, de bliver tilbudt.

- Selvom vi motiverer den til at få et endnu bedre liv, så er det i sidste ende dem selv, der ligesom vælger vil de ud af det her misbrug, vil de tage deres medicin - så vi er der hvis de vil tage imod de tilbud som er, men vil de ikke støtter vi også op om det, siger Flemming Nielsen til DR København.

Han mener, der uundgåeligt vil være pushere på bosteder for samfundets aller svageste:

- Når beboersammensætningen er som den er med psykisk sygdom og misbrug, vil der også være visse typer som tiltrækkes af sådan en beboergruppe, siger han.

Men kommunalpolitiker på Frederiksberg Thyge Enevoldsen fra Enhedslisten er ikke enig.

Han kritiserer forvaltningen for ikke at have undersøgt sagen grundigt nok, og forlanger et skærpet tilsyn med det kommunale bofællesskab.

Også formand for landsforeningen SIND, Knud Kristensen kritiserer Frederiksberg kommune. Det nytter ikke at kaste ansvaret over på de psykisk syge misbrugere, mener han:

- Kommunerne er trængte økonomisk, og så er det jo nemt at trække det kort, jamen, vi kan jo ikke tvinge. Og så er den nemme løsning at sige vi kan ikke eller vi må ikke. Man har pligt til at undgå omsorgssvigt, den pligt må kommunerne tage på sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere