Frederiksberg har flest indbrud i virksomheder

Den lille kommune Frederiksberg ligger øverst på listen over indbrud i erhvervsejendomme.

På Frederiksberg er der i perioden 2009-2014 været 600 indbrud pr. 1.000 erhvervsejendomme. Et antal der ligger langt højere end andre kommuner.

Sådan lyder konklusionen fra Rigspolitiet i 'Politiets strategiske analyse 2015', skriver metroXpress.

Nummer to, tre og fire på listen har hver 488 indbrud pr. 1.000 ejendomme. Alle kommuner i top-10 ligger i Hovedstadsområdet.

- Det er høje tal, som skal bringes ned. Alle indbrud er problematiske for erhvervslivet. Så vi så gerne, at der kommer mere fokus på det fra politiets side, nu hvor de ved, hvor slemt det står til, lyder det fra Søren Møller Ejegod, advokat i Dansk Erhverv til metroXpress.

Politikommissær i Københavns Politis indbrudsafsnit, Brian Belling, kan ikke umiddelbart forklare årsagen til det høje antal på netop Frederiksberg.

- Men jeg oplever ikke indbrud i erhvervsejendomme som et større problem på Frederiksberg end i resten af politikredsen, siger han.

Det fremgår ikke nærmere af Rigspolitiets analyse, hvilke kommuner der placerer sig hvor på listen. Det kommer dog ikke som en overraskelse for Brian Belling, at Københavns Politikreds er mere udsat.

- En del af årsagen til de høje tal kan være, at tætheden af erhvervsejendomme er større på Frederiksberg og i København end i andre dele af landet, og at der nogle steder er flere virksomheder i én ejendom. Og så vil der altid være flere indbrud i en storby, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere