Frank Jensen: Urimeligt sløseri i Skat

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) beskylder nu de statslige skattemyndigheder for et urimeligt sløseri, når de inddriver penge for kommunerne, skriver Politiken søndag.

Det er nemlig Skat, der har ansvaret for at kradse de penge ind, som landets kommuner har til gode hos borgere og virksomheder, hvad enten det er parkeringsafgifter eller ejendomsskatter.

Det sker bare ikke. Ifølge Frank Jensen er Skat så lemlæstet af besparelser, omlægninger og it-problemer, at kommunerne aldrig får de penge, de har til gode.

- I København er vi på tværs af partiskel enige om, at vi ikke længere vil stå model til det her sløseri. Vi har nu godt en milliard kroner til gode hos borgerne. Det er penge, som Skat for en stor dels vedkommende skulle have inddrevet for flere år siden, siger Frank Jensen til Politiken.

I et brev til Skatteministeriets departementschef Peter Loft gør Københavns Kommune regnestykket op: Næsten 140.000 sager venter stadig på at blive gjort færdige i Skat.

I perioden fra 2005 og til udgangen af 2009 er hovedstadens samlede tilgodehavende steget fra godt 400 millioner kroner til godt en milliard, skriver Politiken. I 2008 lykkedes det kun Skat at hente 90 millioner kroner hjem af Københavns enorme tilgodehavende.

- Vi har en finansminister, der hele tiden peger fingre ad kommunerne og beder os være mere effektive. Men regeringen burde gribe i egen barm og sørge for en effektiv statslig indsats på det her område. Det er urimeligt, at vi skal stå model til et sådant sløseri, siger Frank Jensen til Politiken.

Ved udgangen af 2009 havde landets kommuner samlet set godt 7 milliarder kroner til gode hos borgerne, viser en ny opgørelse fra Skatteministeriet.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi har en udfordring på det her område, siger skatteminister Troels Lund Poulsen til Politiken.

- Jeg er ikke tilfreds med indsatsen i Skat. Det her skal gøres bedre, og så er det gode spørgsmål: Hvordan vil du gøre det, Troels Lund? Og jeg svarer, at jeg ikke kan lave mirakelkure, men jeg vil præsentere nogle nye værktøjer, siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere