Frank Jensen: Kom ud og cykl på VM-ruten

Danskerne kan tirsdag aften få lov til cykle på VM-ruten i København sammen med overborgmester Frank Jensen.

VM i cykling skal ikke kun være en fest for få udvalgte cykelstjerner, der i denne uge har indtaget København. Ganske almindelige danskere kan også få lov til at cykle på VM-ruten.

Tirsdag aften klokken 19 kan man få lov til cykle på VM-ruten i Københavns gader sammen med overborgmester Frank Jensen (S) i Cyklistforbundets festlige og farvestrålende cykelparade.
- VM i landevejscykling er ikke blot den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde, men også en folkefest, som det er afgørende for mig, at københavnerne er en del af.
- Jeg er sikker på, at cykelparaden bliver en sjov og festlig oplevelse, som jeg vil opfordre alle borgere til at deltage i, siger overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) vil også være med i feltet, når cykelparaden starter på H.C. Andersens Boulevard og fortsætter ad VM-ruten forbi Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn og Kastellet.
- Det bliver en helt speciel oplevelse at kunne køre på cykel midt ude på gaden, når der ikke er biler, os og støj. På turen vil trafikstøjen blive erstattet med ringeklokker, klikkende gear og sang fra cykelsadlen.
- Sammen kan vi vise Københavns mangfoldige cykelkultur frem for de mange tusinder cykelturister fra hele verden. Og så er det jo også skægt at cykle midt ude på vejen, som man jo normalt ikke må, siger Ayfer Baykal.

Cykelparaden er arrangeret af Cyklistforbundet i samarbejde med Københavns Kommune.
- For Cyklistforbundet er paraden også et signal om København som en åben by, om fællesskab, livsglæde og tolerance mellem cyklister, bilister og fodgængere, siger Cyklistforbundets direktør, Jens Loft Rasmussen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere