Frank Jensen får ny borgmester-elbil

Der kommer fart på Københavns overborgmester, der får en borgmesterbil, der ifølge reklamerne kan komme fra nul til 100 kilometer i timen på 4,4 sekunder.

Kommunen har bestilt en californisk Tesla S sport sedan til overborgmesteren. Den bliver leveret til sommer, da der er seks måneders leveringstid på sådan en elbil. Det skriver metroxpress.

Nyprisen er fra 537.000 til 700.000 kroner afhængig af model og ekstraudstyr - kommunen har dog valgt at indgå en leasingaftale for elbilen, der ifølge Københavns Kommunes kommunikationschef koster under 10.000 kroner om måneden for skatteborgerne.

Omfattende luksusudstyr

I en e-mail til metroxpress sendt via hans pressechef fortæller overborgmester Frank Jensen (S), at han glæder sig til at køre i elbilen.

'Den kører langt på en opladning og kan fungere som rullende kontor. Samtidig er den blevet fremhævet som et miljø- og prisvenligt alternativ til de dyrere luksusbiler, der kører på benzin og diesel,' skriver Frank Jensen til metroxpress.

Luksusudstyret i bilen er omfattende. I stedet for knapper har bilen en 17 tommers touchskærm, der styrer bilens lygter og klimaanlægget. Den kan køre knap 500 kilometer på en tankfuld strøm - meget længere end andre elbiler.

De Konservatives gruppeformand i København, Jakob Næsager, finder bilen alt for luksuriøs.

»Den er jo langt dyrere end de borgmesterbiler, som kommunen ellers ejer, og som de andre borgmestre bruger. Den står da slet ikke mål med, at kommunen siger, den udviser mådehold, når den bruger penge,« siger han til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere