Frank Jensen beder for Danmark

Når Helligåndskirken i København afholder det traditionsrige tværkirkelige arrangement "Bøn for nationen" på Store Bededag, vil Københavns overborgmester Frank Jensen (S) være til stede.

- Jeg opfatter bøn som en fuldstændig ubegrænset mulighed for at kunne udtrykke alt fra frustrationer og bekymring til taknemmelighed og begejstring, udtaler han til den kirkelige ugeavis Udfordringen.

Frank Jensen skal holde en tale ved arrangementet, men vil også deltage i bønnen.

- Alene det at formulere sine håb og drømme i en bøn, kan være med til at skærpe bevidstheden om, hvad der er godt og rigtigt at gøre. På samme måde kan det tage brodden af bekymringerne at formulere dem i en bøn. Når man har påtaget sig et stort ansvar for andre menneskers tilværelse, velfærd og sikkerhed, kan det være rart at bede Gud om styrke til at lykkes. Og at takke når det går godt, siger overborgmesteren.

Det er 7. år i træk at danske menigheder, migrantmenigheder og Kirkernes Integrationstjeneste afholder det traditionelle bønnemøde i Helligåndskirken.

Det hele startede med, at kristne nydanskere undrede sig over, at Danmark har en officiel bededag i kalenderen, som blev brugt til alt mulig andet end bøn. Det ville de gerne lave om på.

Arrangementet foregår fra klokken 18 til 20.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere