Frække Frederik skal ikke i specialklasse

I Hørsholm har samtlige 240 folkeskolelærere været på skolebænken for at blive klar til at rumme flere af de børn, som i dag bliver sendt i specialundervisning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Over hele landet begynder folkeskolerne i denne uge. Og lærerne skal ruste sig til, at klasselokalet bliver mere rummeligt.

Færre børn skal sendes i specialundervisning uden for de almindelige klasser. Det fremgår både af en lovændring om øget inklusion, og af regeringens og KL's kommuneaftale for 2013. Hørsholm Kommune har sendt alle lærere på kursus.
- Alle lærere på Hørsholms fire skoler er på uddannelse på en gang, og det synes vi selv er ret imponerende. Man kan ikke bare beslutte sig for at inkludere fra den ene dag til den anden. Der skal gøres nogle ting. Noget af det vigtige er, at lærerne er klædt på, siger Pernille Schnoor (S), der er formand for kommunens Børne- og Skoleudvalg.

Hun understreger, at forældrene skal inddrages.
- En del af workshoppen handler om forældresamarbejdet, og det er vigtigt, at det er på programmet. Det handler jo både om at de forældre, der har børn med diagnoser, men også de andre forældre til børn i skolen, ønsker at medvirke, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.
Hørsholm Kommune har lavet undervisningsforløbet for lærerne i samarbejde med Professionshøjskolen UCC.
- Det her projekt handler om at flytte fokus fra nogle fejl og mangler hos barnet til at se det ind i en kontekst, som vi skal arbejde med, siger chefkonsulent i UCC Hans Månsson.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere