Fra næste uge aflyses operationer - uvist hvor mange

Operationer vil blive aflyst for at frigøre personale og give plads til danskere ramt af coronavirus.

For Danske Regioner er det ikke til at svare på, hvor mange operationer, man må udskyde, for at gøre plads til patienter smittet med coronavirus.

Det siger regionernes formand, Stephanie Lose (V), på et pressemøde, hvor også sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er til stede.

- Man vil begynde at aflyse i næste uge. Det vil stige i takt med, at man skal have frigjort kapacitet, siger Stephanie Lose.

- Det vil være en vurdering på den enkelte sygehusenhed, hvor mange operationer der må aflyses for at frigøre personale og fysisk plads til danskere, der er smittede.

Med den hastelovgivning, som Folketinget vedtog torsdag, og som træder i kraft tirsdag, vil behandlingsgarantien og andre patientrettigheder blive suspenderet, så alle ikke nødvendige operationer kan udskydes.

801 er smittet - 23 er indlagt

I øjeblikket er 801 bekræftet smittet med coronavirus. 23 af dem er indlagte, og fire af dem er indlagt på intensiv.

De fleste, som bliver smittet med coronavirus, vil opleve at få milde symptomer eller influenzalignende symptomer.

De fleste får ikke brug for sundhedsvæsnet for at komme sig. Og Stephanie Lose opfordrer til, at man ikke unødvendigt belaster sundhedsvæsnet.

- Der vil være mange smittede, der ikke har brug for sundhedsvæsenet, og det er vigtigt, at de giver plads til de smittede, der har brug for sundhedsvæsenet, siger hun på pressemødet.

Lægeforeningen støtter "fuldt og helt" op om, at udrednings- og behandlingsgarantien kan suspenderes i lyset af udbredelsen af coronavirus, siger formand, Andreas Rudkjøbing.

- Det er en helt ekstraordinær situation, vi står i, og der er et indlysende behov for at kunne prioritere mellem patienterne, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Vi skal bruge kræfterne rigtigt i sundhedsvæsenet, det siger sig selv. Vores fokus vil naturligvis være på at behandle så mange som muligt med de ressourcer, som er til rådighed.

/Ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere