Fotofælder uden kamera

Fire af de 10 nye fartmålere, der fremover skal »hjælpe« bilister med at overholde fartgrænserne på Sjælland, kommer til at udføre opgaven uden at være udstyret med kamera, skriver DAGBLADET Roskilde.

Rigspolitiet sætter i eftermiddag et nyt forsøg med automatisk trafikkontrol fra faste målere i gang på hovedvejen mellem Roskilde og Ringsted. Så nu risikerer bilisterne at blive fotograferet, hvis de kører for stærkt. Men reelt er kun seks af de 10 nye fartmålere, der sættes i gang over de næste to uger, udstyret med kamera.
Det handler blandt andet om økonomi, når man har valgt ikke at have kameraer i samtlige ti nye fotofælder på Sjælland. Alle standere har udstyr, der kan lave statistik over bilernes hastighed døgnet rundt, men alle får altså ikke et kamera.
Dermed slipper fartglade bilister for bøder, hvis de er så heldige, at de kører for stærkt forbi en fartmåler uden kamera. Ifølge politikommissær Bent Bruun fra Rigspolitiets nationale færdselscenter vil kamera-udstyret blive flyttet rundt mellem de ti standere, så bilisterne ikke kan vide sig sikre på, hvor de risikerer at blive fotograferet, og hvor det er »gratis« at køre for stærkt.
- Får vi gode erfaringer med, at folk nedsætter farten, uanset om der er udstyr eller ej, kan det jo være, at vi vælger den løsning efter forsøget, siger Bent Bruun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere