Forum-chauffør idømmes 15 måneders fængsel

Den mand, der sidste år påkørte to personer i et fodgængerfelt ved Forum, er blevet idømt 15 måneders fængsel.

Foto: Lorry

Den 25-årige mand, der sidste år overhalede indenom i et fodgængerfelt og dræbte en 10-årig pige og kvæstede hendes mor ved Forum, har fået sin dom ved retten på Frederiksberg.

- Den tiltalte er fundet skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet, udtaler dommer Bodil Serup.

Den 25-årige er blevet idømt 1 år og tre måneders fængsel, og desuden er han blevet frakendt retten til at køre bil i 5 år. Han er blevet dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og netop de særligt skærpende omstændigheder har der været meget fokus på under hele retssagen, da de øger strafferammen betydeligt.

Anklageren fremlagde i sin procedure, at de særligt skærpende omstændigheder var til stede af flere årsager.

- Hans udsyn ud over fodgængerfeltet var begrænset. En ansvarlig bilist ville ikke med oplysningen om, at der holdt en forankørende bil, tage chancen og accelerere for at køre indenom, lød det blandt andet fra anklageren.

Den 25-årige tiltalte måtte flere gange under anklagerens procedure tørre øjnene og pudse næsen. Generelt har han siddet foroverbøjet med blikket rettet mod bordet foran sig under hele retssagen.

Forsvarsadvokaten lagde i sin forklaring vægt på, at der tidligere er sket mange ulykker i det pågældende fodgængerfelt, hvilket viser, at der i forvejen var problemer med stedet. Desuden pointerede hun, at det ikke var i myldretiden, og at den tiltalte hverken var påvirket af alkohol, euforiserende stoffer eller medicin.

Dommerne var dog enig med anklageren i, at der var særligt skærpende omstændigheder.

Det er den 25-årige mand ikke tilfreds med, og han har nu anket dommen.

- Jeg synes ikke, jeg fortjener den straf, når man tænker på, at det var en ulykke, udtaler han efter domsafsigelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik