Forsvundet kitesurfer har meldt sig i god behold

Kitesurfer blev forgæves eftersøgt hele natten. Nu har han meldt sig i god behold.

Foto: TV2/Lorry

En forsvundet kitesurfer har fredag morgen meldt sig i god behold, efter at han natten igennem har været eftersøgt i Øresund. Det oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Manden har kontaktet Forsvarets søredningstjeneste, som har stået i spidsen for eftersøgningen af manden, oplyser politiets vagtchef Hans Jakob Rechendorff.

Redningsaktionen blev sat i værk torsdag aften efter en anmeldelse fra personer, som havde set en kitesurfer, der så ud til at være i havsnød.

Fredag morgen ved femtiden valgte man at afblæse eftersøgningen.

På det tidspunkt havde man ikke fundet spor af surferen, og man håbede fra myndighedernes side, at han var kommet i land ved egen kraft.

- Han er kommet i land med en båd. Linen til hans drage er knækket, og dragen er formentlig drevet mod Sverige, fortæller Hans Jakob Rechendorff.

Ved redningsaktionen blev der indsat både helikopter fra flyvevåbnet og både. Helikopteren var blandt andet udstyret med avanceret teknologi, som kan spore varmekilder i vandet - for eksempel et menneske i bølgerne.

Kitesurfing er en form for sejlads, der minder om den nok mere velkendte windsurfing. I stedet for at have et sejl monteret på surfbrættet har kitesurferen sit sejl flyvende langt oppe i luften som en drage, som surferen holder i en line.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik