Første dom i stor sag om falskmøntneri og narko

Roskilde: Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker en større sag, der både handler om falske penge og narko, og den første dom i sagskomplekset er netop faldet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Arkiv Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

Retten i Roskilde idømte en 34-årig mand fra Hedehusene fire måneders fængsel, efter at han blev anholdt med falske penge torsdag den 23. juni. Den dag blev han anholdt på Ro's Torv, efter at mistanken var blevet vakt hos personalet i Matas, hvor han forsøgte at betale med det, der viste sig at være en falsk tusindkroneseddel.
Tidligere samme dag havde han også været i BR Legetøj på Ro's Torv og Gino Tricot i Skomagergade for at handle med falske penge, og i hans bil, der var parkeret ved indkøbscentret, fandt politiet yderligere to ukurante tusindkronesedler.

Dommen over den 34-årige vil blive fulgt af flere, men politikommissær Pia Fenger fra Midt- og Vestsjællands Politi er meget sparsom med oplysninger.
- Efterforskningen er i fuld gang, og af hensyn til den kan jeg ikke fortælle om den 34-åriges rolle, eller om han var klar over, at pengesedlerne var falske, siger Pia Fenger til DAGBLADET Roskilde.
Hun bekræfter dog, at mindst tre andre er involveret i sagen. To personer blev også anholdt 23. juni, og hos den ene af dem fandt politiet narko i en ikke ubetydelig mængde. Og et par dage senere blev yderligere en person anholdt. To sidder fortsat varetægtsfængslet.

Pia Fenger er ikke i stand til at oplyse, om politiet forventer yderligere anholdelser, men siger, at den fundne narko er "en ikke ubetydelig mængde."
- Både narkodelen og falskmøntnerdelen af sigtelserne er af et sådant omfang, at vi ville have kørt sagerne separat, men vi har vurderet, at den 34-åriges rolle har været sådan, at vi godt kunne afslutte sagen imod ham, siger hun.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik