Første Brøndby-sejr over FCK i tre år

Thomas Rasmussen scorede det afgørende mål, da Brøndby vandt 2-1 og slog FC København for første gang i tre år

Brøndby tog søndag revanche efter to nederlag i efteråret til FC København, da mestrene blev slået med 2-1 på Brøndby Stadion.
Thomas Rasmussen afgjorde kampen 10 minutter før slutfløjt, efter at Clarence Goodson havde bragt Brøndby foran efter et kvarter. Dame N'Doye udlignede for FCK umiddelbart før pausen.

Brøndby-sejren - den første til holdets nye træner Auri Skarbalius - var ganske fortjent, for der blev arbejdet knaldhårdt for den tiltrængte optur.

Værterne indledte bedst i et medrivende opgør og formåede fra første fløjt at dominere luftrummet i gæsternes straffesparkfelt, hvilket affødte flere store chancer.

Efter godt et kvarter hoppede anfører Clarence Goodson højest på et frispark fra Jan Frederiksen og headede - meget nemt - bolden i mål til 1-0. Og der var mere at komme efter i luftrummet.
Martin Bernburg burde have øget føringen på endnu et hovedstød. Det samme kan siges om Brent McGrath, men australierens mål blev annulleret for offside.

Værternes defensiv formåede dog ikke at holde stand, når gæsternes angribere foldede sig ud. Brøndby havde ellers chancer for at sparke bolden ud af farezonen, da FCK's Dame N'Doye kort før pausen tordnede 1-1-udligningen i mål.

I samme angrebssekvens havde Christian Bolaños først snydt Brøndbys offside-fælde og fået lov til at afslutte to gange på mål, inden N'Doye kom til fadet.

Kampen mistede noget af sin nerve efter pausen, men den indfandt sig igen i slutfasen efter indskiftede Thomas Rasmussens 2-1-scoring. FCK fik dog ikke udnyttet et stort pres.

De fik nu heller ikke megen opbakning fra tribunerne. FCK's fans havde nemlig valgt at boykotte kampen i protest mod, at de skulle eskorteres til Brøndby i busser på grund af efterårets ballade i lokalopgørene mellem de to klubber.

Blot 10.803 tilskuere var mødt frem, hvilket er under sæsongennemsnittet på Brøndby Stadion.

FCK topper Superligaen med 35 point, mens Brøndby indtager 10.-pladsen med 17 point.