Forslag om ny bane fra Stevns til Køge

Bilisterne skal lokkes over i toget, og det kan ske ved at ændre på Østbanens linjeføring på en del af strækningen. Det mener Socialdemokraterne på Stevns, der foreslår en ny bane fra Rødvig over Store Heddinge via Strøby og Strøby Egede til Ravnsborg syd for Køge, skriver DAGBLADET Køge.

Ideen bygger på et lokalplanforslag i Køge Kommune, der vil udbygge denne bydel markant og etablere en station på Lille Syd - strækningen fra Næstved til Køge. Herfra vil der køre hurtigtog på den nye banestrækning, der forventes anlagt mellem Ringsted og København med en ny superstation i Køge Nord.
Udspillet kommer i en udtalelse, som blev vedtaget på den socialdemokratiske generalforsamling på Stevns forleden. Her præsenteres en hel vifte af forslag til forbedring af pendlertrafikken, og der bakkes op om bestræbelserne for at gøre landevejen fra Rødvig til Prambroen til statsvej for derved at skaffe statskroner til en ny omfartsvej til motorvejen og dermed København.
Udtalelsen fra de stevnske socialdemokrater roser Køge Kommune for at have taget initiativer, der kan bedre trafikforholdene - herunder pendlertrafikken fra Stevns.
- Det er nødvendigt at tænke fremadrettet, og der er perspektiver i en samlet løsning i Køge, som vi kan koble os på, sagde bestyrelsesmedlem Arne Egaa på generalforsamlingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik