Forskningsprojekt skal undersøge corona-immunitet hos sundhedspersonale

En del af et forskningsprojekt lavet af Region Hovedstaden skal undersøge, hvorvidt man kan blive smittet med coronavirus flere gange.

Det er ikke sjovt at være smittet med corona, og det er i hvert fald ikke noget, man har lyst til at prøve flere gange. Det vil mange tidligere patienter nok sige.

Men måske er det muligt at blive smittet flere gange med den virus, der står bag en nedlukning i nærmest hele verden.

Det er i hvert fald det, et forskningsprojekt, som Region Hovedstaden står bag, skal finde ud.

Det skal gøres ved at undersøge sundhedspersonale, der har antistoffer mod virussen, og som derfor kan være immune. 

- Det er rigtig vigtigt for os at forstå, i hvor høj grad man er beskyttet, når man har antistoffer. Det vil vi se på ved at følge de personer, der har antistoffer, og så se om deres risiko for at blive alvorligt syge af coronavirus er mindre, siger Henrik Ullum, der er overlæge og professor på Rigshospitalet, til TV 2 Lorry.

Foreløbigt tyder det på, at personer med antistoffer langt hen ad vejen vil være beskyttet mod at få den smitsomme virus igen, lyder det fra Henrik Ullum.   

- Der er en pæn grad af beskyttelse. Men det er ikke sådan, at vi håndfast kan sige, at man ikke kan få coronavirus to gange. Det er der faktisk noget, der tyder på, man måske godt kan, siger han.

Se TV 2 Lorrys indslag her - artiklen fortsætter under videoen.

Region H. undersøger immunitet for coronavirus

Sundhedsansatte i tusindvis allerede testet

Undersøgelsen er en del af et større forskningsprojekt, hvor al sundhedspersonale i Region Hovedstaden de sidste par måneder har kunnet blive testet for antistoffer mod coronavirus.

Mere end 30.000 sundhedsansatte er allerede blevet testet i projektets forrige fase.  

Resultaterne herfra tyder på, at der er flere coronasmittede blandt sundhedspersonalet end blandt den øvrige del af befolkningen.

- Vi ser noget øget smitte blandt det personale, som har direkte patientkontakt, og vi kan faktisk også se noget øget smitte blandt det personale, der specifikt har passet coronapatienter, siger Henrik Ullum.

Om de patienter kan få coronavirus én gang til, det må forskningsforsøget nu klarlægge.