Forsker spiser ormeæg i den gode sags tjeneste

Peter Nejsum, som forsker i parasitter på Københavns Universitet, har gjort sig selv til sit forskningsprojekt. Derfor lever der lige nu 100 parasitorme inde i ham.

For at finde ud af, hvordan kroppen reagerer på at have parasitorm i kroppen, er man nødt til at kunne undersøge ormen direkte fra mennesketarmen.

Men det er de færreste, der vil være med til at give hundredvis af parasitorm husly i kroppen, derfor tog Peter Nejsum skeen i egen hånd og slugte 600 ormeæg.

"Vi havde nogle helt basale spørgsmål omkring, hvor langt tid der går fra man er inficeret, til man kan diagnosticere infektionen. Hvor længe kan ormene leve, hvor mange æg producerer de, og hvordan er immunresponset", siger Peter Nejsum, lektor på Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet.

Hvor længe de tilbageværende 100 orme skal leve inde i Nejsum, ved han endnu ikke. Men i næste uge har de ét års fødselsdag og deres ophold i Nejsum har allerede skabt resultater, som kan bruges i fremtidig forskning.

"Vi vil gerne identificere de molekyler i ormene, som gør, at de kan manipulere med vores immunsystem. For kan vi finde de molekyler, er vores håb, at vi bedre kan kontrollere infektionerne i ulandene", siger Peter Nejsum.

Se interviewet med Peter Nejsum i Kont@kt HER.

Du kan også følge Kont@kt på facebook: www.facebook.com/lorrykontakt


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191204-130758-2-1920x1280we

Inflation risikerer at smide lejere på gaden - boligselskaber må hyre særlige rådgivere

Centralhjoernet inde 1

Dødsgløgg, pynt og pakkekalendere: Her er guiden til fem jule-værtshuse, du skal besøge

ukraine

Det begyndte med en tøjindsamling, men blev til et helt særligt dansk-ukrainsk fællesskab

julebanko Hannah-Sophia

Hannah-Sophia holder julebanko for at samle ind til udsatte familier


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere