Forsinket metrobyggeri kan blive en halv milliard dyrere

Metroselskabets direktør forudser, at Cityringen kan blive meget dyrere end forventet på grund af naboklager.

Forsinkelsen af arbejdet på Cityringen i København risikerer at koste et sted mellem 600 og 750 millioner kroner i ekstraregninger.

Det anslår Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen, i et interview med Berlingske.

- Det er klart, at det er en meget vanskelig og risikofyldt situation, som

Cityringen nu står i. Den slags forsinkelser, som vi nu ser frem til, kan udløse nogle meget store regninger ud over det forhold, at man risikerer at blive senere færdig, siger han til avisen.

- Vi har tidligere estimeret, at hvis vi blev et år forsinket, ville det koste mellem 1,2 og 1,5 milliarder kroner. Hvis vi er et halvt år forsinket på grund af en sagsbehandlingstid i Natur- og Miljøklagenævnet, er det nok i størrelsesordenen halvdelen af det, tilføjer han.

Planlagt færdiggørelse i 2018

Cityringen skal efter planen stå færdig i løbet af 2018. Men en delafgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet i sidste uge har betydet, at Metroselskabet skal stoppe alt aften- og natarbejde efter klokken 18 ved Marmorkirken i København.

Afgørelsen er truffet på baggrund af naboklager over støjgener ved metrobyggeriet fra beboerforeninger omkring den kendte københavnerkirke, og nævnet skal nu afgøre klagesagerne.

Indtil det er sket, må der ikke arbejdes om aftenen og natten på de berørte byggepladser, og sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet ventes at være et halvt år, skriver Berlingske.

Det omfattende metrobyggeri i København har ifølge Henrik Plougmann Olsen et budget på omkring 22 milliarder kroner. 230.000 mennesker ventes at bruge Cityringen hver eneste dag, når den står færdig, lyder vurderingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere