Forsikring dækker ikke alle fyrværkeriskader

En forsikring er ingen garanti for erstatning, hvis man er uheldig med fyrværkeriet nytårsaften. De fleste forsikringer dækker nemlig ikke, hvis man har været beruset eller opført sig uansvarligt.

Når Rådhusklokkerne nytårsaften slår 12, byder traditionen, at man skåler i champagne og skyder nytåret ind med et par nytårsraketter. Men der er grund til at være ekstra påpasselig, hvis man kombinerer alkohol og nytårskrudt. Forsikringen dækker nemlig ikke de nytårsskader, man pådrager sig, når man er beruset.

- Hvert nytår ser vi eksempler på folk, der tror, at deres familieforsikring, ulykkesforsikring eller ansvarsforsikring dækker skader, uanset hvilke omstændigheder skaderne er opstået under. Men for at kunne få erstatning kræver det, at man har opført sig ansvarligt og ikke været påvirket af alkohol eller andre rusmidler, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

Forsikringen dækker heller ikke, hvis fyrværkeriet har været ulovligt eller hjemmelavet, eller hvis det er blevet håndteret på en uansvarlig måde.

-Hvis man vil være sikker på at få udbetalt en erstatning, hvis uheldet er ude nytårsaften, kræver det, at man tænker sig om og f.eks. ikke går tilbage til en fuser, kaster med fyrværkeriet eller opbevarer det i sine lommer, forklarer Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

Det er desuden en god idé at give sine forsikringer et nytårstjek, for at være sikker på, hvad de dækker. Mange tror fejlagtigt, at de kan klare sig med en familieforsikring, men den dækker kun overfladiske skader, f.eks. på en jakke. Mere alvorlige skader kræver, at man har tegnet en ulykkesforsikring.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere