Forsamlingsforbud: Politi sætter ekstra mandskab på gaderne

Politiet sætter ekstra mandskab på gaderne for at oplyse borgerne om forsamlingsforbuddet.

Rigspolitichef Thorkild Fogde deltog i aftenens pressemøde i Statsministeriet. Foto: TV 2 Lorry

Regeringen præsenterede tirsdag aften en række nye tiltag for at forebygge spredningen af coronavirussen. Et af tiltagene går blandt andet på et forsamlingsforbud på over ti personer.

I kølvandet på dette forbud vil politiet sætte ekstra mandskab på gaderne fra på onsdag, for at borgerne kan søge information om forsamlingsforbuddet. 

- Der er behov for, at vi kan få de sidste med. Der er stadig omgang ude i samfundet, som ligger ud over, hvad der kan forsvares sundhedsfagligt, lød det fra Rigspolitichef Thorkild Fogde på aftenens pressemøde i Statsministeriet og uddyber:

- Vi har set billeder fra supermarkeder. Vi har set folk, der var ude i godt vejr og andre steder, hvor man måske tænker, at det er okay at samles flere, fordi det er udendørs.

Læs også Regeringen vil indføre forbud mod forsamlinger over 10 personer

Dog forsikrer Thorkild Fogde, at politiet ikke vil trænge ind i private hjem. Men hvis der er tegn på fest, og politiet får et opkald fra utilfredse naboer, vil festen blive lukket.

Dog vil politiet ikke "fare ud med en sværm af bøder" til danskere, som har svært ved at forstå de nye regler om forbud mod forsamlinger over ti personer. 

- Men vi vil stå fast på, at man skal overholde reglerne, siger Thorkild Fogde.

Han siger, at det er en "lillebitte minoritet", der ikke viser samfundssind.

- Det er min forventning, at politiet i morgen allermest kommer til at rådgive. Det er rådgivning til værtshusejere, diskoter med mere. Jeg vil sige: Hvis man er i tvivl, om man skal holde åbent, så lad være, siger Thorkild Fogde.

Bødeniveauet for at overtræder forbud mod forsamlinger eller forbud mod at holde café åben er ikke fastlagt, forklarer Thorkild Fogde.

- Det vil blive håndhævet. Og bøderne skal være i en størrelsesorden, så man tager det alvorligt, siger han.

Læs også Nyeste corona-tal: Yderligere 16 personer er smittet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik