Formanden for Jobcentrets Ofre stopper: "Det dræner mig"

Stifteren af Facebookgruppen og Foreningen Jobcentrets Ofre, Kim Madsen, stopper som formand. Han er drænet for kræfter.

I november 2014 startede Kim Madsen Facebooksiden Jobcentrets Ofre. Oprindeligt var det en slags dagbog, han førte over sit eget sygeforløb og de udfordringer, han mødte i sin kontakt med det offentlige system.

Siden fik hurtigt mange følgere - den tæller i dag mere end 15.000 personer - og den udviklede sig fra at være Kim Madsens personlige blog til at være en protestgruppe mod systemet, der blandt andet deltog i debatter og arrangerede demonstrationer.

Fakta: Kim Madsen

Kim Madsen selv blev for alvor landskendt, da han i efteråret 2018 var i Debatten på DR 2, hvor han tørnede sammen med folketingspolitiker Laura Lindahl.

En enmandshær

Men nu nærmer tiden sig altså, hvor Kim Madsen ikke længere skal stå i spidsen for Jobcentrets Ofre. Selvom han synes, at det har været sjovt, og han ikke har fortrudt et eneste minut, så har kampen taget hårdt på ham.

- Der er simpelthen for få aktive, og det dræner mig for kræfter. Hvis behovet for hjælp ikke længere synes at være tilstede, hvorfor skulle jeg så sætte mit privatliv over styr for at hjælpe andre, som ikke selv orker at gøre en indsats, skriver Kim Madsen blandt andet i et opslag i Facebookgruppen Jobcentrets Ofre.

Kampen mod systemet har drænet den 59-årige formand for energi.
Kampen mod systemet har drænet den 59-årige formand for energi.
Foto: Malene Anthony Nielsen - Ritzau Scanpix

At dansen med det offentlige system ikke har været en af dem på roser, det er åbenlyst, men det tyder ligeledes på, at gnidninger på foreningens indre linjer har taget hårdt på den nu afgående formand.

- Jeg er beskyldt for kun at mele egen kage og bruge egen sag i medierne til egen fordel, og det er ganske rigtigt. De fleste har valgt ikke at stå frem, og derfor følte jeg det rigtigst, at jeg stillede mig i front, og næsten afklædte mig nøgen for hele Danmark - kun fordi, der var så få, som stod frem. Jeg kunne også have brugt jeres historier, men I ville ikke have et billede af jer selv i avisen, derfor måtte jeg gøre det selv, skriver Kim Madsen.

Smækker ikke med døren

Selvom ikke alt har været fryd og gammen, så er Kim Madsen ikke vred.

- Min afgang som formand må ikke betragtes som arrogant og følelseskoldt, for jeg kommer til at savne jer alle. Jeg ved, at min beslutning vil trække tænder ud. Jeg vil få mange søvnløse nætter og dårlig samvittighed over, at jeg ikke fortsatte. Men jeg er nødt til at trække en streg i sandet, og nye kræfter, som forhåbentligt kan gøre det bedre, må stå frem, skriver han.

Aktivisten Kim Madsen gjorde sig særdeles bemærket som talsmand for Foreningen Jobcentrets Ofre.

Hvem, der bliver foreningens nye formand, vides ikke endnu. Det afgøres først på den generalforsamling, der skal afholdes senere i år, men når vedkommende er fundet, så står Kim Madsen klar med sin ekspertise.

- Nu vil jeg tage hul på det sidste år som formand og selvfølgelig forsøge at lære fra mig, således at den nye formand, som bliver valgt i 2020, er godt rustet til at føre an i kampen mod det offentlige, skriver han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere