Forgæves eftersøgning i Furesøen efter savnet dykker

En 45-årig dykker kom i vanskeligheder og formodes druknet. Eftersøgning i weekenden endte uden resultat.

Politi og redningsberedskab måtte søndag aften indstille eftersøgningen efter en 45-årig mand fra Kongens Lyngby, der formodes druknet i Furesøen i Nordsjælland efter en dykkerulykke lørdag.

- Vi har ledt hele dagen, men han er ikke fundet, og nu indstiller vi eftersøgningen for i dag, siger vagtchef Dan Houtved, Nordsjællands Politi.

Eftersøgningen vil blive genoptaget mandag.

Politiet fik lørdag kort efter klokken 13 en alarm fra Furesøbad om, at tre personer havde problemer omkring 500 meter fra land.

De tre viste sig at være dykkere, og de blev hurtigt reddet i land. De oplyste, at en fjerde dykker manglede.

Derfor blev en redningshelikopter, redningsbåde og dykkere sat ind for at lede efter den savnede dykker, der ifølge de tre andre var kommet i vanskeligheder under en manøvre på bunden af søen.

Uklart hvad der gik galt for dykkerne

Lørdag lykkedes det ikke at finde den savnede mand, og politiet anser det for umuligt at finde ham i live, idet han i forbindelse med hændelsen på bunden af søen angiveligt havde opbrugt sin ilt eller kun havde ilt til få minutters dykning.

Søndag undersøgte et fartøj fra marinehjemmeværnet søbunden med sonarudstyr, der er beregnet til at lokalisere genstande under vand, men igen var eftersøgningen resultatløs, oplyser vagtchefen.

Det er endnu uklart, hvad der gik galt for dykkerne. En af dem, der fik sit mundstykke revet ud af munden, mens han befandt sig på bunden, fik det dårligt og måtte til Rigshospitalet til kontrol.

Alle fire dykkere var tilknyttet en lokal dykkerklub, og de var alle relativt rutinerede. En var under uddannelse til instruktør. Den savnede har omkring 30 dyk bag sig.

Ifølge Naturstyrelsen er Furesøen med en dybde på 37,7 meter Danmarks dybeste sø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere