Foreløbig liste: Disse Fakta-butikker lukker

Coop barberer 47 butikker Fakta-butikker af dagligvarekæden på landsplan.

I dag er der lidt over 400 Fakta-butikker i Danmark, og med lukningerne vil der være 359 butikker tilbage i dagligvarekæden. Arkivfoto. Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

Tidligere på dagen meddelte Coop, at de lukker 47 Fakta-butikker på landsplan.

Det vil være butikker spredt over landet, som lukker. Dog offentliggør Coop først fredag en liste over de butikker, som lukker, af hensyn til, at alle medarbejdere skal være informeret først.

Men allerede nu er der blevet sat navn på fem byer i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor Fakta-butikker drejer nøglen om.

Fakta-butikken i Store Heddinge på Stevns og Fakta-butikken i Greve Midtby lukker, skriver sn.dk.

Lukningerne rammer også tre Fakta-butikker i Nordsjælland. Det drejer sig om Fakta i Nivå Stationscenter, Fakta i Allerød på Allerød Stationsvej 3 samt Fakta Q i Espergærde på Kofod Anchers Vej 61. Det oplyser salgsdirektør i Fakta, Jens Romundstad, til sn.dk

Læs også Blind kvinde sendte Fakta ud i shitstorm: "Helt urimeligt"

Medarbejdere har fået besked

Ifølge Jens Romundstad har alle de berørte medarbejdere her til morgen alle fået personligt besked om, at deres arbejdsplads lukker.

- Lukningen af disse tre butikker er en konsekvens af, at der ikke er nogen udsigt til positive tal på bundlinjen og dermed en sund og rentabel drift på i fremtiden, siger han til sn.dk.

Han oplyser, at en betragtelig del af de berørte medarbejdere kan fortsætte i andre eksisterende Fakta-butikker.

I dag er der lidt over 400 Fakta-butikker i Danmark, og med lukningerne vil der være 359 butikker tilbage i dagligvarekæden.

Læs også Ikke for børn: Coop trækker alkohol-is tilbage

Underskud på bundlinjen

Fakta forbedrede i 2017 sit driftsresultat, men på bundlinjen var der stadig et underskud på 18 millioner kroner sidste år.

Selv om det var en forbedring fra året før, hvor underskuddet var 124 millioner kroner, må flere Fakta-butikker stadig lukke.

- Vi vælger at lukke 47 butikker, som vi kan se, at vi ikke kan få en sund og rentabel drift på i fremtiden, siger Fakta-direktør Stina Glavind og tilføjer:

- Nu fokuserer vi så på de butikker og placeringer, hvor vi tror på, at vi har en sund drift i fremtiden.

Direktøren erkender, at nogle af butikkerne ikke skullet være åbnet.

- Nogle af de her butikker skulle måske aldrig have været åbnet. De er åbnet i en tid, hvor det handlede om at have flest mulige kvadratmeter i Danmark.

Foruden Fakta har Coop kæder som Irma, Kvickly og Superbrugsen. Coop er Danmarks største dagligvarevirksomhed. Koncernen havde i 2016 1174 butikker og 40.290 medarbejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik