Forældrekøb - fra formuepleje til yngelpleje.

Invester i en lejlighed og få et hurtigt supplement til pensionsopsparingen. Sådan lød salgsargumentet for fem år siden, da det gik hurtigt på boligmarkedet. I dag har piben fået en anden lyd. Nu skal man gøre et forældrekøb for børnenes skyld! Det skriver Børsen lørdag.

»Sidste gang forældrekøb var superpopulært, der reklamerede man med, at det var et godt alternativ til pensionsopsparing, og det var jo fordi, at lejlighederne steg med 10 til 15 pct. om året, det skal man nok ikke forvente, de gør de kommende år,« siger Mikkel Høegh, der er seniorøkonom hos BRF Kredit, til Børsen lørdag.

Han råder forældre til udelukkende at købe en lejlighed til deres børn for at hjælpe dem godt på vej, og ikke i forventningen om at lave en stor gevinst. Selv om det skal gøres af ren og skær kærlighed, kan det dog ikke udelukkes, at man samtidig kan tjene på det.

»Priserne på ejerlejligheder er kommet så langt ned, at over en længere tidshorisont så er det svært at forestille sig meget andet, end at de skal stige igen. Så der vil vise sig en vis gevinst, spørgsmålet er bare, hvor stor den bliver,« siger Mikkel Høegh.

Hvis gevinsten virkelig skal være pæn, skal man ifølge ham op at have et afkast på et sted mellem 5 og 10 pct., for at man kan følge med det afkast, man eventuelt kunne have opnået ved at købe obligationer.Gevinsten er ifølge Mikkel Høegh i stedet, at man kan få en attraktiv bolig med eget køkken og bad, som skal konkurrere med kollegier, til lave omkostninger.

»Lige nu kan det for barnet gøres for cirka de samme penge, men det er klart, at der ligger et element af, at forældrene støtter deres barn,« siger han.Selv om den økonomiske gevinst umiddelbart er til at overse, så er det et godt tidspunkt at foretage forældrekøb på.

De små lejligheder, som oftest bliver forældrekøbt, er nemlig helt i bund prismæssigt, og samtidig er driftsomkostningerne ved at foretage investeringen forholdsvist lave, fordi renten er historisk lav.

En mere spekulativ brik i puslespillet er, at også ejendomsvurderingerne lige nu er meget lave, og det giver forældre mulighed for at videresælge lejligheden meget billigt til deres børn, der så har mulighed for at score en eventuel prisstigning skattefrit.Hvis man f.eks. ejer en lejlighed, der er vurderet til 1 mio. kr., kan man sælge den til sine børn for 15 pct. under markedsvurderingen, altså 850.000 kr.

Bagefter kan børnene så sælge den på markedet for 1 mio. kr. og tjene de ekstra 150.000 kr. skattefrit, skriver Børsen lørdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere