Forældre mistænkes for farlig vold mod baby

Nordsjællandsk far er fængslet i syv dage. Moren er også sigtet for at have udsat baby på to måneder for vold.

En lille dreng på knap tre måneder er i Hellerup blevet udsat for meget farlig vold, og politiet har sigtet både faren og moren i sagen.

Faren er i et grundlovsforhør onsdag blevet varetægtsfængslet i syv dage, mens moren blev løsladt, da hun torsdag var for en dommer ved Retten i Lyngby.

- Retten mener, at der er en begrundet mistanke, men at der ikke er risiko for, at hun kan påvirke nogen, hvis hun er på fri fod, siger anklager Naja Wærness Larsen, Nordsjællands Politi.

Kvinden nægter sig skyldig. Hun slipper altså i første omgang for frihedsberøvelse, men anklagemyndigheden har kæret løsladelsen til Østre Landsret i håb om at få begge forældre fængslet.

- Vi håber, at Østre Landsret tager stilling fredag, siger Naja Larsen.

Grundlovsforhørene med forældreparret foregik for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om sagen.

Ifølge Naja Larsen blev manden varetægtsfængslet for at undgå, at han skulle påvirke moren, inden hun skulle afhøres torsdag. Også faren nægter sig skyldig.

Forældreparret er sigtet efter den alvorligste paragraf om vold i straffeloven. Den drejer sig om vold af særlig rå, brutal og farlig karakter og med så alvorlige skader til følge, at der er skærpende omstændigheder.

De mistænkes for i fællesskab at have udsat babyen for vold gentagne gange siden fødslen den 1. juli og i de første to en halv måned af hans levetid.

Barnet har været udsat for stump vold og rystevold, så han har pådraget sig det såkaldte "shaken baby syndrome". Drengen har fået blødninger i hjernen og risikerer varige skader.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lige nu
Politibil

Politi efterlyser 13-årig: Har været forsvundet i fire dage

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere