Forældre kræver handling: Det er nu, vi skal fastholde presset

I forbindelse med Folketingets åbning mødte forældrebevægelsen "Hvor er der en voksen" op på Christiansborg for at holde politikerne fast på deres valgløfter om minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Børn har brug for omsorg. Børn har brug for øjenkontakt. Børn har brug for voksne, som passer på dem.

Sådan lød nogle af argumenterne, da en gruppe forældre i foråret fik nok af forringelser og sparsomt personale i daginstitutioner.

Tirsdag troppede mange af dem op på Christiansborg for at vise, at de er her endnu. At de venter endnu. Sammen med deres børn.

- Vi er godt klar over, at presset er nødt til at blive lagt nu – og ikke senere, hvor løbet er kørt. Det her er nødt til at være ambitiøst, og det er nødt til at være akut, siger Marie Blønd, talsperson for forældrebevægelsen "Hvor er der en voksen", København, til TV 2 Lorry, da vi møder dem foran Christiansborg.

quote - Vi er godt klar over, at presset er nødt til at blive lagt nu – og ikke senere, hvor løbet er kørt. Det her er nødt til at være ambitiøst og det er nødt til at være akut,

Marie Blønd, Talsperson, Forældrebevægelsen "Hvor er der en voksen", København.

I dag har de særligt set frem til at møde en politiker. Under folketingsvalgkampen blev forældregruppens krav og argumenter nemlig hurtigt en altgørende del af SF´s politik.

- Det skal man lægge lige så meget i, som da jeg sagde det under valgkampen. Det her er helt afgørende for SF, siger partiets formand, Pia Olsen Dyhr, og fortsætter:

-  Det skal jo kunne mærkes, at vi har fået en ny regering. Og jeg regner da bestemt med, at det er noget, vi kan nå i mål med. Alle partierne siger jo, at de gerne vil gøre noget for børnenes hverdag, siger hun.

quote - Det skal jo kunne mærkes, at vi har fået en ny regering.

Pia Olsen Dyhr, Formand, SF.

Socialdemokraterne: Spørgsmål om at gøre tingene ordentligt

Forud for finanslovsforhandlingerne forsikrer Socialdemokraterne også om deres opbakning:

- Det er vi jo enige med De Radikale, SF og Enhedslisten om, og det står også i vores fælles forståelsespapirer for denne her regering, at vi i fællesskab vil indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, siger Socialdemokraternes medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Kasper Sand Kjær til TV 2 Lorry.

Spørgsmålet om finansiering og modellen for minimumsnormeringer og spørgsmålet om at sikre tilstrækkelig med uddannede pædagoger betyder dog, at det har lange udsigter.

Først i år 2025 regner regeringen med, at minimumsnormeringer er fuldt indfaset.

- Det ser jeg ikke noget negativt ved. Politik er også et spørgsmål om at gøre tingene ordentligt. Og det er også det, vi gerne vil gøre, når vi skal indføre minimumsnormeringer. Det skal være en model, som er gennemtænkt, og som er aftalt med kommunerne og som kommer til at fungere ude i virkeligheden. Sådan at de mange forældre, som har stået og råbt på, at der skulle flere voksne i daginstitutionerne - de også kan mærke, at den politik, vi gennemfører, gør en reel forskel, siger Kasper Sand Kjær.

Bekymring for tempoet i den politiske maskine

Men netop de lange udsigter bekymrer forældrebevægelsen.

- Jeg er bange for, at den politiske maskine simpelthen agerer for langsomt i dette her tilfælde. At de faktisk ikke er klar over, at der skal nogle helt exceptionelle løsninger til, for at de kan reagere på det her akut, siger Marie Blønd.

Samme melding lyder fra Landsforeningen af Socialpædagoger:

- Problemet er, at landets børn ikke kan vente længere. Altså det er børnenes vigtigste år i deres liv og de vigtigste timer af hverdagen, de tilbringer i daginstitutioner. Og det har været presset alt, alt for længe. Det går ud over alt for mange børn, siger næstformand i LFS, Jan Hoby.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik