Forældre hev børnene med til valgdebat: "Vigtigt, at de er engagerede"

Familien von Müllen er klar til dagens store valgdag efter afsluttende debat på Egedal Rådhus tirsdag aften.

Foto: TV 2 Lorry

Under tirsdag aftens valgdebat ‘Det Sidste Ord’ skilte særligt to borgere sig ud i den tætpakkede aula på Egedal Rådhus.

Blandt primært ældre borgere trak Charlie og Sander von Müllen med deres 12 og 14 år gennemsnitsalderen en lille smule ned. 

Og selvom der endnu er et folketingsvalg eller to til, at de selv kan stemme, var de blevet opfordret af deres forældre til at tage med til TV 2 Lorrys afsluttende valgdebat med kandidater fra alle 13 opstillingsberettigede partier. 

'Det Sidste Ord'

Tirsdag aften fra klokken 18.10 til 19.10 var borgmestre, vælgere og folketingskandidat mødt op til TV 2 Lorrys valgarrangement ‘Det Sidste Ord’ på Egedal Rådhus.

 

Undervejs havde hver borgmester to minutter til at motivere et emne, der derefter blev debatteret mellem folketingskandidaterne.

 

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) lagde ud med sundhedsudgifter. Herefter fortsatte Frederiksunds borgmester John Schmidt Andersen (V) med infrastruktur og endelig motiverede Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) udligning.

 

Emnerne blev udvalgt på baggrund af en rundspørge til borgmestrene i TV 2 Lorrys sendeområde.

Se mere

- Jeg synes, det er vigtigt, at få dem med ud at blive engageret. De skal ikke stemme nu, men kommer til at gøre det en dag. En af måderne til at komme til at interessere sig for samfundet er at komme ud at høre det rigtigt. Og så er det måske også lidt nemmere at fange interesse for det, når man sidder og hører det live, end når man bare hører det fjernsynet, siger Christina von Müllen, der er mor til de to. 

Blev bekræftet

Familien bor i Frederikssund og spidsede dermed ører, da der i forbindelse med aftenens trafik-debat blandt andet blev talt om betaling over Kronprinsesse Marys Bro og motorvej til Frederikssund. 

- Men om jeg er blevet så meget klogere på, hvad politikerne vil gøre ved Frederikssundsmotorvejen (og en mulig forlængelse helt til Frederikssund, red.) og den kollektive trafik, det ved jeg ikke. Jeg blev måske bare bekræftet i, hvad de forskellige partier vil gøre på området, sagde far Kenneth von Müllen.

Han havde inden arrangementet på Egedal Rådhus besluttet, hvem han ville stemme på. Under tirsdagens debat stod det dog klart for ham, at der er flere ting fra forskellige partier, der tiltaler ham. 

- Hvis jeg kunne komme det ned i en blender og lave mit eget parti, så ville jeg være sikker på, at det ville blive godt. Det kommer måske til næste valg, siger Kenneth von Müllen.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik