Forældre får bekymringsbreve fra antifascister

Pas på - dit barn er på vej ud i højreekstremisme. Antifascistiske grupper sender bekymringsbreve ud til forældre til unge, der flirter med det højreekstremistiske miljø.

- Men det er også for at skræmme de unge, siger en ekspert i højreekstremisme til P4 København.
Siden efteråret 2009 har gruppen Antifascistisk Aktion (AFA) haft en hjemmeside, der fortæller forældre og pædagoger om advarselssignaler og muligheder for at gribe ind, hvis en ung interesserer sig for højreekstreme holdninger.
Og gruppen kan også finde på at kontakte forældrene direkte per brev, bl.a. hvis AFA ser de de unge ved nazisternes hovedkvarter i Greve syd for København eller ved andre begivenheder, som de overvåger.
Ifølge hjemmesiden har bekymringsbrevene flere gange resulteret i, at de unge har vendte det højreradikale miljø ryggen.
P4 København har flere gange forsøgt at få fat i Antifascistisk Aktion for at høre om omfanget af bekymringsbreve og resultaterne, men det er ikke lykkedes at få en kommentar. Men der ligger helt klart to budskaber i sådan et brev. Det siger Ph.d-studerende og ekspert i højreekstremisme ved Aalborg Universitet, Jeppe Lyng.
- De vil forsøge at gøre forældrene opmærksomme på, at den enkelte unge er ude i noget, som forældrene vil finde uanstændigt eller farligt. Men samtidig ligger der også den besked til den unge, om at man fra antifascisterne har styr på, at de radikaliserer sig, siger Jeppe Lyng til P4 København.
Lørdag vil Antifascistisk Aktion blokere Hundige S-togs-station, så nye unge nazisympatisører ikke kan komme frem til en planlagt koncert.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere