Fondsmillioner sætter skak på skoleskemaet

Herlev, Hillerød og Hvidovre er blandt de ti kommuner, der med penge fra A. P. Møllers Folkeskoledonation fremover vil tilbyde skak i folkeskolen.

Folkeskolelærere og pædagoger i 10 udvalgte kommuner får de næste tre år mulighed for at uddanne sig i at bruge skak som læringsværktøj.

I cirka hver femte folkeskole indgår skak allerede i undervisningen, men med oprettelsen af en ny uddannelse, "Kompetenceudvikling af skoleskaklærere", håber programleder Mikkel Nørgaard i Dansk Skoleskak at sluse endnu mere lærdom fra det ternede brætspil ind i undervisningen.

- Vi ved, at skak i skolen giver ro på stolen, og samtidig bliver eleverne bedre til matematik. At vi nu med en ny uddannelse kan efteruddanne lærere og pædagoger til systematisk at anvende skoleskak, er fantastisk både for underviserne og eleverne, der lærer mere på en sjov måde, siger han.

Den ny uddannelse støttes med 3,7 millioner kroner fra A. P. Møllers Folkeskoledonation og udbydes i kommunerne Aalborg, Haderslev, Herlev, Hillerød, Horsens, Hvidovre, Randers, Silkeborg, Skanderborg og Vejle.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

80_percent

playIdrætslærer går nye veje med motionsdag fra helvede

Rosa Overgaard 2

I Køge intensiverer man kampen mod drilske bogstaver og lyde

Artikelfoto

playVideo: Siri møder efterskolevennerne for første gang i fire måneder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere