Folketingskandidater plages af falske citater på Facebook

Billeder med falske citater af Zenia Stampe fra Radikale Venstre og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance florerer på sociale medier.

Et billede af Zenia Stampe fra Radikale Venstre og citatet ”Vi bør indføre arabisk som 2. sprog i folkeskolen for at tage hensyn til de elever, der ikke kan dansk ” florerer på de sociale medier.

Citatet er falsk, og det bekymrer Zenia Stampe (Rad. V.)

- Det er ærgerligt, at folk tror, jeg mener noget, som jeg slet ikke mener. Men det, der gør mig mest bekymret, er de meget voldsomme reaktioner og trusler, jeg har modtaget i forbindelse med det falske citat. Det er jo ikke fordi, jeg er bange for at blive til grin, siger Zenia Stampe.

I et opslag på Facebook har hun bedt folk, der støder på billedet, om at anmelde og informere andre om, at det er et falsk budskab.

Det falske Zenia Stampe-citat
Det falske Zenia Stampe-citat
Foto: Facebook - Screenshot

Stampe er ikke den eneste

Zenia Stampe er ikke alene om at blive udstillet med falske budskaber på sociale medier.

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance figurerer nemlig også flere steder på et billede med teksten "Det er for nemt at melde sig syg i Danmark. Og det er alt for let at få førtidspension og flexjob. Vi må have stoppet de syges ragen til sig mentalitet af andre folks penge”.

- Jeg tror, de fleste kan forestille sig, hvordan det er, hvis de bliver konfronteret med budskaber, der er falske, som de kan læse på Facebook. Det er ikke særlig sjovt, rimeligt eller i en god demokratisk ånd. Jeg tror ikke alle kan gennemskue, at det er falske citater, og det er min oplevelse er, at de bliver en del af noget, som folk opfatter som sandt, siger Joachim B. Olsen.

Han roser Facebook for at være i god dialog med partierne om at løse problemerne, som han kalder ”en omkostning, der er forbundet med den gode dialog der skabes mellem borgere og magthavere på de sociale medier”.

Det falsk Joachim B. Olsen-citat
Det falsk Joachim B. Olsen-citat
Foto: Facebook - Screenshot

- For mange kommer på førtidspension

Selvom Joachim B. Olsen fastholder, at han ikke står bag det falske citat, så understreger han, at han fortsat mener, at der har været problemer med førtidspensionen:

-Vi har haft et system i Danmark, hvor alt for mange kom på førtidspension. Også mennesker, der ikke behøvede det.  Men det var før Mette Frederiksens reform som beskæftigelsesminister i 2012, siger Joachim B. Olsen.

Reformen af førtidspension betød blandt andet, at der blev indført ressourceforløb, hvor borgere skal arbejdsprøves for at se, om arbejdsevnen kan udvikles, før de kan få tilkendt førtidspension.

Joachim B. Olsen afviser til gengæld, at syge har en ”rager til sig”-mentalitet, mens Zenia Stampe slår fast, at hun aldrig har ment, at arabisk skal være andetsprog i folkeskolen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere