Folketinget forlænger og udvider hjælpepakker for 100 milliarder

Finansminister Nicolai Wammen er tilfreds med aftale, der sikrer likviditet for 100 milliarder kroner ekstra.

Alle partier i Folketinget er blevet enige om at udvide og forlænge hjælpepakkerne for dansk økonomi med en måned, så de nu løber frem til 8. juli.

Det meddeler Finansministeriet på sin hjemmeside.

De nuværende hjælpepakker, der blandt andet giver virksomheder lønkompensation for ansatte, stod til at udløbe 9. juni, men bliver altså forlænget med en måned på grund af coronakrisen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) er tilfreds med aftalen.

- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen sammen med et enigt Folketing nu forlænger og styrker de hjælpepakker, der holder hånden under danske arbejdspladser, danske lønmodtagere og danske virksomheder under coronakrisen.

- Der er tale om en pakke med tiltag i form af tilskud, garantier og likviditet for samlet cirka 100 milliarder kroner.

- Det er altså 100 milliarder kroner ekstra, der skal bidrage til at holde hånden under endnu flere arbejdspladser, siger Nicolai Wammen til hjemmesiden.

- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen sammen med et enigt Folketing nu forlænger og styrker de hjælpepakker, der holder hånden under danske arbejdspladser, danske lønmodtagere og danske virksomheder under coronakrisen, siger finansminister, Nicolai Wammen (S).
- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen sammen med et enigt Folketing nu forlænger og styrker de hjælpepakker, der holder hånden under danske arbejdspladser, danske lønmodtagere og danske virksomheder under coronakrisen, siger finansminister, Nicolai Wammen (S).
Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

Hjælp til hårdt pressede virksomeheder

Et af de steder, hvor arbejdspladser er i fare, er blandt andet hos Tap1 og DGI-byen i København.

TV 2 Lorry kunne tidligere på uge fortælle, hvordan de med bævren så frem mod en sommer, hvor de først kunne åbne for arrangementer, når forbuddet mod store forsamlinger udløber ved udgangen af august, og hvor den hidtidige hjælpepakke udløb i juni.

Med forlængelsen i ryggen kan en Tap1 og DGI-byen sammen med en række andre andre kultur- og eventsteder muligvis undgå fyringer. 

Aftaleparterne er blevet enige om følgende:

Hjælp til udsatte på vej

Som led i den netop præsenterede forlængelse af hjælpepakkerne til erhvervslivet vil Folketingets partier finde en løsning, så særligt udsatte bliver udsat for mindst mulig smitte.

Løsningen skal findes inden for en reserve på 200 millioner kroner. For flere partier har netop denne del af aftalen været en mærkesag. Morten Østergaard, politisk leder for De Radikale, siger, at hjælpen er en helt central del af aftalen.

Ifølge ham skal der være en ordning, der kan dække virksomhedernes omkostninger for eventuelt hjemsendte medarbejdere i risikogruppen, fordi de særligt sårbare grupper bør beskyttes med "alt, hvad vi har".

- Vi ved, at handicaporganisationerne har været dybt bekymrede for disse menneskers skæbne. Sundhedsmæssigt, men også økonomisk, siger han.

Hos SF siger formand Pia Olsen Dyhr, at det har været en mærkesag for partiet.

- Der er mennesker, der er særligt udsatte og særligt sårbare, blandt andre handicappede og mange andre. Deres helbred skal ikke sættes over styr, siger Pia Olsen Dyhr.

Får virksomheder bedre igennem krisen, mener Dansk Erhverv

Hos arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv glæder administrerende direktør Brian Mikkelsen sig over forlængelsen af hjælpepakkerne.

. Det er tale om centrale ændringer og forbedringer af de allerede gode hjælpepakker til erhvervslivet. Det er et stærkt signal, som regeringen og Folketinget sender til erhvervslivet. Nu skal pakkerne ud og virke, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Frygt for at møde på job

Fra flere patientgrupper med kroniske sygdomme har der været bekymring ved udsigten til igen at skulle møde på jobbet.

Eksempelvis har Diabetesforeningen og Danske Handicaporganisationer været stærkt bekymrede ved den forestående genåbning. Både hvad angår det sundhedsmæssige perspektiv, men også risikoen for, at det kunne ende med fyringer.

Utrygheden er begrundet i frygt for ekstra alvorlig sygdom, såfremt udsatte i risikogrupper smittes med coronavirus. Der er dog stadig et udestående for politikerne. Målgruppen skal afgrænses, og så skal der laves en administrationsmodel.

- Aftaleparterne vil drøfte mulige løsningsforslag på baggrund af et oplæg fra regeringen, lyder det i aftaleteksten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Ishøj Bycenter.

Skruen uden ende: Fra torsdag lukkes butikker i Ishøj igen

40_percent

playBranchedirektør: Derfor er tøjbutikker hårdt ramt på trods af genåbning

20201115-163525-A-1920x1441we

Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Magnus Heunicke

Partiledere skal drøfte vaccinesituation med Heunicke onsdag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere