Folkeskoler får private sponsorer

Som en af de få kommuner i landet har Helsingør Byråd givet grønt lys til, at kommunens folkeskoler og daginstitutioner godt må modtage økonomisk støtte fra private sponsorer, skriver Helsingør Dagblad tirsdag.

Det betyder, at flere lokale folkeskoler i dag modtager forskellige former for støtte, fra pengebeløb til praktisk hjælp.
- Jeg hilser da hjerteligt velkommen, at et par private sponsorer som dem, der nu tilgodeser Skolen ved Rønnebær Allé, går ind og bidrager til skolens liv.
Grundydelsen skal være sikret gennem offentlige tilskud. Det er i orden at nogen gerne vil yde et eller andet oven i grundydelsen, siger Helsingør Kommunes børne- og ungedirektør Bjarne Pedersen.
- Jeg ser ingen risiko for, at de private sponsorater vil skabe A- og B-skoler, så længe grundydelsen kommer fra det offentlige. I forvejen har skolerne i vores kommuner et forskelligt ry, image og varen, de leverer, er også forskellig. Jeg synes ikke, det gør noget, at skolerne får noget at måle sig på, siger Bjarne Pedersen til Helsingør Dagblad.
- Skolen ved Rønnebær Allé var for et par år siden en skole, der havde det svært. Nu har den trukket sig op ved hårrødderne og får utrolig megen positiv omtale. Jeg håber, det kan være med til at trække andre med på samme måde, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere