Folkeskoler får private sponsorer

Som en af de få kommuner i landet har Helsingør Byråd givet grønt lys til, at kommunens folkeskoler og daginstitutioner godt må modtage økonomisk støtte fra private sponsorer, skriver Helsingør Dagblad tirsdag.

Det betyder, at flere lokale folkeskoler i dag modtager forskellige former for støtte, fra pengebeløb til praktisk hjælp.
- Jeg hilser da hjerteligt velkommen, at et par private sponsorer som dem, der nu tilgodeser Skolen ved Rønnebær Allé, går ind og bidrager til skolens liv.
Grundydelsen skal være sikret gennem offentlige tilskud. Det er i orden at nogen gerne vil yde et eller andet oven i grundydelsen, siger Helsingør Kommunes børne- og ungedirektør Bjarne Pedersen.
- Jeg ser ingen risiko for, at de private sponsorater vil skabe A- og B-skoler, så længe grundydelsen kommer fra det offentlige. I forvejen har skolerne i vores kommuner et forskelligt ry, image og varen, de leverer, er også forskellig. Jeg synes ikke, det gør noget, at skolerne får noget at måle sig på, siger Bjarne Pedersen til Helsingør Dagblad.
- Skolen ved Rønnebær Allé var for et par år siden en skole, der havde det svært. Nu har den trukket sig op ved hårrødderne og får utrolig megen positiv omtale. Jeg håber, det kan være med til at trække andre med på samme måde, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik