Første weekend med nye regler – politiet måtte løfte pegefingeren enkelte gange

Overordnet set har spisestederne været gode til at overholde påbuddet, lyder det fra samtlige politikredse.

Det er specielt påbuddet om mundbind, som ikke bliver overholdt. Foto: Screenshot / TV 2

Mundbind på barer og restauranter er unormalt for de fleste, men det er en virkelighed, vi skal vænne os til indtil søndag den 4. oktober - i første omgang i hvertfald.

Men det har ikke været helt uden problemer for politikredsene i Lorrys sendeområde. Flere politikredse har oplevet mindre episoder, hvor folk ikke overholder påbuddet om mundbind på spisesteder.

Blandt andet har Nordsjællands Politi i søndags oplevet tre forskellige episoder på tre forskellige spisesteder, hvor man har måttet bede henholdsvis ejer, medarbejder og en restaurantergæst om at bære mundbind.

Læs også Nu udvides skærpede corona-restriktioner, så de gælder i hele landet

- Vi har været inde på nogle spisesteder, hvor der mest har været tale om nogle misforståelser eller uvidenhed omkring, hvordan reglerne er. På et af stederne har man givet et påbud, udtaler Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Københavns Vestegnens Politi har oplevet én enkelt episode på McDonald’s i Søborg, hvor tre unge drenge nægtede at tage mundbind på.

Da de tre drenge var under den kriminelle lavalder, og politiet ringede derfor til deres forældre, som måtte komme og hente dem.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man ikke oplevet nogen sager med folk, der sløser med påbuddet om mundbind.

Thomas Kousgaard, fungerende politiinspektør Hos Midt – og Vestsjællands Politi, fortæller, at man er meget opmærksom på påbuddet, og at politiet forsøger at holde en dialog med spisesteder og barer.

Læs også Nyeste corona-tal: Ny kedelig rekord - tæt på 1000 nye smittede

Ligeledes har man hos Københavns Politi ikke oplevet, at man har været nødt til at give advarsler.

Hvad kan man risikere?

Det har været første weekend med mundbind. Det er derfor en ny virkelighed, som restauranter og barer befinder sig i.

Barer, caféer og restauranter i hele landet skal lukke fra klokken 22.

Desuden skal både gæster og ansatte med kontakt til gæster bære mundbind eller visir. Det gælder for caféer, barer eller restauranter.

Hvis man sidder ned, skal man dog ikke bære mundbind eller visir. Hvis man bevæger sig rundt på restauranten skal man bære mundbind.

Modsætter man sig en henstilling fra politiet vedrørende de nye påbud, kan man risikere en bøde på 2.500.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik