For første gang i nyere tid: Ingen anmeldelser om indbrud i et døgn

Nordsjællands Politi har ikke modtaget anmeldelser om indbrud det seneste døgn. Det er første gang i nyere tid, det sker. Andre kredse oplever også fald.

Det lader til, at indbrudstyvene har lyttet til og følger myndighedernes anbefalinger om at holde afstand.

Således kan Nordsjællands Politi fredag melde, at der i døgnet mellem torsdag og fredag ikke er registreret en eneste anmeldelse om indbrud i privat beboelse – en bedrift, der ifølge politikredsen ikke er sket før i nyere tid.

Det oplyser Nordsjællands Politi en pressemeddelelse.

- Jeg er naturligvis glad for, at vi i et helt døgn ikke har fået en eneste anmeldelse om indbrud i private hjem, for det er ingen hemmelighed, at indbrud generelt set er en stor udfordring her i kredsen, siger politidirektør Jens-Christian Bülow.

Han erkender dog, at forklaringen nok primært skal findes i nogle aktuelle forhold, som politiet ikke har været herre over.

- Vi har de senere år haft held med at nedbringe tallet, men forklaringen skal nok primært findes i, at mange borgere i øjeblikket befinder sig på deres egen bopæl som følge af coronavirus og covid-19.

Andre politikredse mærker også et fald

Samme billedet tegnes i andre politikredse i TV 2 Lorrys område.

- Vestegnen er ikke nær så hårdt plaget af indbrud som Nordsjælland, men vi kan helt klart også mærke et fald den seneste tid. Og det er jo glædeligt, siger Claus Buhr, der er kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de også har oplevet et fald over de seneste uger, og at politikredsen tirsdag den 17. ligeledes oplevede et helt døgn uden anmeldelser om indbrud.

- Fornemmelsen her i vores politikreds er også, at vi helt klart kan spore et fald, siger Henrik Jørgensen, vagtchef i Midt- og Vestsjællands Politi, der dog ikke ligger inde med de eksakte tal, da TV 2 Lorry forespørger.

Indbrud i privat beboelse dækker over indbrud i villaer og lignende, lejligheder samt landejendomme.

Selvom antallet af indbrud helt generelt er faldende, så dækker især Nordsjællands Politi nogle af de områder i landet, der er hårdest plaget af indbrud.

Kommunerne Rudersdal, Hørsholm, Gentofte og Allerød lå i 2019 alle i top fem over de kommuner med flest indbrud per indbygger. Dragør, der hører under Københavns Politi, topper listen.

I pressemeddelelsen tilføjer Nordsjællands Politi, at de nøje følger udviklingen i forhold til indbrud i for eksempel erhvervsvirksomheder og institutioner, da der ifølge politikredsen kan være en risiko for, at indbrudstyvene i stedet retter deres fokus mod disse steder.

Den seneste opgørelse over indbrud viser, at antallet af indbrud på landsplan i 2019 var det laveste i 35 år.

Herunder kan du se, hvor mange indbrud der blev anmeldt i din kommune i 2019:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20180419-114850-3-1920x1281we

Jernbanecaféen åbner ikke på onsdag: "Det er et værtshus, ikke en restaurant"

119421190_745422276035938_6854669815951511728_n

Landmanden, ostemageren og bryggeren glæder sig over åbning: Men én bekymring fylder stadig

Helle adelborg

Sogn i Hvidovre tvangslukket: To skoler og et gymnasium rammes

20210114-132749-L-1920x1280we

Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere