Fødevarestyrelsen: Nu starter højsæsonen for roskildesyge

Tiden omkring jul er højtid for Roskildesyge, der medfører opkast og kraftig diarré. Det er især syge køkkenmedarbjdere og syge restaurantgæster der sender smitten i julekredsløb.

Jul er ikke bare højsæson for hygge med pebernødder og æbleskiver. Det er traditionen tro også højsæson for roskildesyge. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge, når de har været i kontakt med maden i buffeten.

Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, at man står af juleræset og bliver derhjemme, hvis man har roskildesyge.

Roskildesyge kommer af det meget smitsomme norovirus, som nemt kan sende et helt selskab på forlænget ophold på toilettet. Fødevarestyrelsen har - juletraditionen tro - en stribe råd både til fødevarebranchens professionelle køkkenmedarbejdere og til forbrugerne.

Fødevarestyrelsens råd til forbrugerne

Vask altid hænder, inden du går til buffeten og altid efter toiletbesøg. Har du, eller har du lige haft Roskildesyge, er rådet til dig: Undlad at lave mad til andre og hold dig fra buffeten.

Fødevarestyrelsens råd til køkkenmedarbejdere

Køkkenmedarbejdere, der har - eller lige har haft - Roskildesyge, skal blive hjemme fra arbejde i to dage. Man kan nemlig stadig smitte både kolleger og gæster, selvom symptomerne er stoppet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik