Fodboldklubben Skjold risikerer at lukke

I 2008 og 2009 sejlede økonomien, og kontingenterne blev ikke opkrævet. Det betyder nu, at fodboldklubben, Skjold, på Østerbro skylder over to millioner kroner væk, erfarer DR København.

Og fodboldklubben skal betale sin gæld. Det er meldingen fra Københavns Kommune, efter økonomien i en af Danmarks største fodboldklubber er blevet kørt i sænk.
      Københavns Kommune har blandt andre over 800.000 kroner til gode. Penge som formanden for Skjold Jan Sørensen håber, at kommunen delvist vil slå en streg over.
      Men ifølge fritidschef i Københavns Kommune, Mads Kamp Hansen, har kommunen ikke tænkt sig at give ved dørene.
      - Altså folkeoplysningsudvalget har jo set på sagen, og de har ikke set nogen grund til at behandle Skjold anderledes end alle mulige andre foreninger, siger Mads Kamp Hansen til DR København.
      Jan Sørensen er ny formand i Skjold, og han har arvet den dårlige økonomi. Siden 2009 har han og mange frivillige arbejdet hårdt på at få styr på kartoteker og girokort til de mange medlemmer. I dag er der styr på det, og kontingenterne bliver opkrævet af alle. Men det kan være for sent.
      - Hvis ikke vi får en akkordordning, så må vi starte forfra, og så lukker Skjold af 1915. Skulle der så være nogen, der har lyst, så kan man lave en ny forening - måske Skjold af 2011, siger Jan Sørensen til DR København.
      Formanden understreger, at det ikke bliver nemt at stifte en ny forening. Der er voldsomt tryk på de faciliteter, der er, og det er langt fra sikkert, at en ny forening får adgang til samme arealer, som klubben bruger nu.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere