FOA-formand forudsiger konflikt for de kommunalt ansatte

FOA-formand har opgivet kommunerne i den videre forhandling om en overenskomstaftale for kommunalt ansatte, statsansatte og ansatte i regionerne

Foto: TV 2 Lorry

Ved demonstrationen lørdag formiddag på Torvet i Hillerød gentog forbundsformand for FOA - Fag og Arbejde Dennis Kristensen, der også er topforhandlinger i overenskomstforhandlingerne, sit budskab på Facebook dagen før, om at han har opgivet kommunerne i den videre forhandling om en overenskomstaftale for kommunalt ansatte, statsansatte og ansatte i regionerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Viceborgmester lockouter måske sig selv

Til de mellem 300 og 400 fremmødte på Torvet i Hillerød sagde han lørdag:

- Jeg bliver nødt til at sige til jer, at udsigterne til forlig kunne være lysere, de kunne være meget lysere, end de er i dag. Jeg tror ikke selv længere på, at vi kan opnå et aftaleforlig med kommunerne, uden at vi først har været i konflikt. Kommunerne har i de seneste dage vist sig at være en forhandlingsmæssig katastrofe. Det er gået helt i sort. Og dermed har kommunerne i det afgørende slutspil spillet sig selv af banen.

Han tilføjede.

- Det betyder ikke, at vi skal give op. Men det betyder, at vi skal lægge alle vores kræfter i at finde brugbare løsninger, både i staten, kommunerne og regionerne. Og vi skal gøre det i fællesskab. Det fællesskab som har vist sig historisk ved den her overenskomstfornyelse.

Lørdag forhandler de statsansatte, søndag bliver det de kommunalt ansattes tur og mandag forhandler regionerne.

To sandsynlige scenarier

I går skrev Dennis Kristensen på sin Facebookside blandt andet følgende:

”Jeg kan se flere scenarier for mig.

For mig er de to mest sandsynlige:

Der kan ikke opnås forlig overhovedet, og konflikten starter om kort tid både for de stats-, de kommunalt og de regionalt ansatte.

Læs også OVERBLIK: Det får du udbetalt under strejke og lockout

Der kan opnås forlig for de statsansatte og de regionalt ansatte, men KL vil ikke give sig i forhold til at aftale spilleregler for lærernes arbejdstid, og konflikten for de kommunalt ansatte går i gang.

Tidligere ville jeg have anset den sidste mulighed for utænkelig, men nu har jeg opgivet kommunerne. Deres forhandlingstaktik er for uforståelig for mig, og kan man ikke forstå modparten, så kan man heller ikke manøvrere i forhold til hinanden.

KL vil ganske enkelt ingenting eller kan ikke finde ud af, hvornår de skal vise deres næste kort”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik