FN's nye klimacenter skal ligge i København

FN's Center for Klimateknologi bliver placeret i den nybyggede FN Byen i København.

FN's klimacenter Foto: Lorry

Den nybyggede FN Byen på Marmormolen i København skal også være domicil for FN's nye Center for Klimateknologi (CTCN), oplyser udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i en pressemeddelelse.

Klimateknologicentret skal bistå udviklingslandene med at udnytte den bedst mulige teknologi for at modvirke klimaforandringerne og fremme klimatilpasning.

- At Danmark bliver centrum for denne vigtige klimaindsats betyder, at vi kan give et solidt bidrag til kampen mod klimaforandringerne og for klimatilpasning i udviklingslandene.

- Det vil give Danmark en unik international styrkeposition indenfor grøn vækst, og det kan blive til gavn for både dansk viden og danske virksomheder, siger Christian Friis Bach.

FN besluttede at oprette centret under klimatopmødet i Cancun i 2010. FN's miljøprogram, UNEP, blev herefter udvalgt som værtsorganisation for centret.

Og det har været meget naturligt at placere det i Danmark, siger chefen for UNEP, Achim Steiner:

- Danmark er en trendsætter for nye standarder for ressourceeffektive bygninger og er blandt de ledende lande i verden inden for ren energi, siger Achim Steiner.

UNEP har i forvejen koncentreret en stor del af sine energiaktiviteter på Risø Centeret på DTU.

Og regeringen arbejder yderligere for, at et center for energieffektivitet, der skal etableres under FN-generalsekretærens initiativ "Bæredygtig Energi for Alle", også placeres i FN Byen i København.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) glæder sig også over FN's beslutning.

- Hvis vi skal bremse klimaforandringerne, er det vigtigt, at vi hjælper ulandene til at finde de bedste løsninger.

- Derfor bliver klimateknologicenterets arbejde betydningsfuldt, og jeg er stolt over, at centret bliver placeret i Danmark, siger Martin Lidegaard.

CTCN vil flytte ind i FN Byen sidst på året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik