Flygtninge langt billigere end forventet

Hillerød Kommune skal ikke bruge så mange penge på flygtninge, som først forventet, viser nye tal.

Billigere indkvartering, mindre i forsørgelse og færre flygtninge. Det er de primære forklaringer på, at Hillerød Kommune kan lægge mere end hver fjerde krone fra posten til flygtninge tilbage i kommunekassen i år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen har budgetteret med udgifter til flygtning på cirka 43,5 millioner kroner i 2015, men nu ser regningen ud til at ende på cirka 30,5 millioner i alt. Det viser en ny opgørelse over udgifter til flygtninge, som kommunen har udarbejdet.

Af opgørelsen fremgår det, at kommunen forventer at modtage i alt 80 flygtninge i år i stedet for de 106 flygtninge, som kommunen hidtil har regnet med, og det er en af flere forklaringer på de lavere udgifter.

Ombygningen af kommunale bygninger til flygtningeboliger har været billigere end ventet, og samtidig har kommunen skulle bygge mindre nyt til flygtningene, fordi der er færre af dem end forventet.

Samtidig har kommunen sikret sig lejeindtægter fra flygtningene på omkring 1,5 millioner, fordi mange af dem bor i kommunens ejendomme.

Men det er ikke kun færre udgifter til indkvartering, som har resulteret i lavere udgifter end ventet.

Udgifter til forsørgelse af flygtninge er blevet næsten syv millioner kroner lavere end forventet. Det skyldes ikke alene, at der er færre flygtninge, men også at de flygtninge, som er kommet til byen, får færre penge. Mange af dem er nemlig unge, og de er billigere end familier med børn, som kommunen havde regnet med at få flere af.

Derudover har regeringen i efteråret sænket ydelsen til flygtninge markant, så flygtningene i stedet for at få kontanthjælp modtager en såkaldt integrationsydelse, som er omkring halvdelen af kontanthjælpen, og også det har bidraget til de lavere udgifter.

Ud af de mange sparede kroner tilfalder alle fem millioner sparet på anlægsudgifter kommunen, mens de øvrige cirka 7,5 millioner sparet på forsørgelse og anden drift skal deles mellem Hillerød Kommune og staten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis forventer kommunen, at udgifterne til flygtninge næste år bliver omkring 19 millioner lavere end hidtil budgetteret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere