Flugtbilister på Amager havde kniv - men intet kørekort

To mænd stak af fra trafikulykke på Amagerbrogade og ville undervejs skaffe sig af med kniv. Uden held.

  

Politiet prøver i øjeblikket at sammenstykke hændelsesforløbet, der søndag aften førte til, at en vildfaren bil ramte tre fodgængere på Amagerbrogade i København og derefter knuste facaden på en Matas-butik.

De to mænd i bilen, som stak af til fods fra ulykkesstedet, kastede ifølge politiet en kniv fra sig under flugten og blev siden anholdt. En af de to mænd havde drukket, men det vides endnu ikke, om han var passager i bilen eller sad bag rattet.

 

Det er heller ikke helt fastlagt, hvorfor de to mænd besluttede sig for at tage benene på nakken i stedet for eksempelvis at hjælpe de tre chokerede fodgængere, der heldigvis slap billigt fra ulykken.

Men der er dog nogle ret stærke spor at gå efter, fortæller vagtchef Mads Firlings fra Københavns Politi.

- Hvis det er føreren, der er spirituspåvirket, så kan det være en indikation på hvorfor. Der er også andre ting, der kan spille ind. Efter det oplyste har ingen af dem kørekort, siger han.

- På den rute, som de forduftede af, er der fundet en kniv, som vi mener kan være henkastet fra en af dem. Det er der et vidne, der har set, tilføjer Mads Firlings.

Politiet sagde tidligere på aftenen, at man var på jagt efter to yderligere passagerer, som man troede var flygtet. Men det har siden vist sig, at der faktisk kun sad to personer i bilen. Derfor annullerer politiet efterlysningen.

- Det viser sig gennem forskellige afhøringer og undersøgelser, at de to personer, som vi har fanget på baggrund af nogle meget aktive vidners udpegning på stedet, faktisk er de to personer, der har været i bilen, siger Mads Firlings.

- Som det ser ud nu, så mangler vi ikke nogen mere. Og det er jo dejligt, tilføjer han.

De tre fodgængere, som var involveret i ulykken på Amagerbrogade, er tilsyneladende ikke kommet alvorligt til skade.

- To af dem har benlæsioner, og så er der en, der har smerter i ryggen. Vi håber ikke, at kvæstelserne på benene er så kraftige, og de er ikke i livsfare, siger Mads Firlings.

Politiet vurderer nu, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere