Flest i hovedstadsområdet har antistoffer mod coronavirus

En undersøgelse af bloddonorer anslår, at tre procent af borgerne i Region Hovedstaden allerede har været ramt af coronavirus.

Bloddonorerne har foruden deres blod fået en anden meget vigtig funktion for sundhedsmyndighederne efter udbruddet af coronavirus.

For når de alligevel bliver tappet for blod, giver det mulighed for også at teste, om de har haft coronavirus for at danne et mere reelt billede af, hvor udbredt sygdommen er.

Det gøres ved at undersøge, om bloddonoren har dannet antistoffer over for covid-19-sygdommen. Det kan typisk måles 14 dage efter, at en person er blevet smittet.

- Mørketallet kan fortælle, hvor mange af os, der har haft en infektion med coronavirus, og dermed hvor mange af os der er immune og ikke i risiko for ny infektion, skriver bloddonor.dk.

Tallene fra blodtapningerne foretaget i perioden mellem den 14. og 19. april viser, at Region Hovedstaden er det område i landet, hvor langt flest allerede har haft coronavirus. Bevidst eller ubevidst.

Tre procent af bloddonorerne her i vores område havde dannet antistoffer. For Region Sjælland - der puljes sammen med Region Syddanmark - var antallet der havde været smittet blot det halve, 1,6 procent. Gennemsnittet for hele landet var til sammenligning 1,9 procent ud af godt 5.000 tests.

Lille overtal af mænd

Tallene er korrigeret for en vis usikkerhed med testen, der i et ud af seks tilfælde ikke afslører antistofferne, enten fordi de ikke er dannet endnu, eller fordi testen er falsk negativ.

Kønsfordelingen viser, at lidt flere mænd (2,1 procent) end kvinder (1,7 procent) har haft sygdommen, mens der aldersmæssigt var den største andel af smittede i gruppen for de 17-29-årige med 3,5 procent.

Tal fra blodbankerne 14.-19. april

Andel positive, regionsfordelt

Antal testede: 5.029

Hele landet: 1,9 %

Region Hovedstaden: 3,0 %

Region Sjælland og Region Syddanmark: 1,6 %

Region Midtjylland og Region Nordjylland: 0,8 %

 

Andel positive, kønsfordelt

Hele landet: 1,9 %

Kvinder: 1,7 %

Mænd: 2,1 %

 

Andel positive, aldersfordelt

Hele landet: 1,9 %

17-29 år: 3,5 %

30-49 år: 1,1 %

50-69 år: 1,5 %


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik