Flertal vil beskytte HA-vidner

Et politisk flertal vil sikre bedre forhold i landets fængsler for de kriminelle, som træder ud af rocker- eller bandemiljøet. S, SF og Dansk Folkeparti vil samle afhoppere, som samarbejder med politiet, i særlige, beskyttede fængselsafdelinger, og partierne varsler en række spørgsmål til justitsministeren i sagen, skriver Berlingske Tidende.

Det sker, efter at Berlingske Søndag afdækkede, at Hells Angels-afhoppere - der har brudt med miljøet, taget deres straf og samarbejdet med politiet - sidder i nedslidte arresthuse, hvor de - for at være beskyttet mod hævn fra rockerne - afsoner under isolationslignende forhold. Langt ringere forhold end dem som fuldgyldige rockere sidder under. Det problem foreslår fængselsbetjentene nu en løsning på:
»Vi skal ikke behandle afhoppere fra miljøet dårligere, end vi behandler rockerne selv. Skal tingene gøres bedre, skal vi oprette særlige afdelinger for afhopperne, f.eks. en til to afdelinger, hvor afhopperne er adskilt fra rockere, bandemedlemmer og sympatisører, som kan hyres til en hævnaktion. Det kan løses med en bedre fordeling af fangerne,« siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik