Flertal for torvehaller i Hillerød

Der er nu flertal i Hillerød Byråd for M. Goldschmidt Holdings (MGH) ønske om at bygge 2000 kvadratmeter torvehaller i deres kommende Hillerød Storcenter.

Foto: Lorry

Efter planen skal politikerne stemme om torvehallerne på økonomiudvalgsmødet den 22. januar. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men allerede nu har samtlige partier i byrådet meldt ud, hvad de mener om sagen, og et knebent flertal bestående af K, V, LA og R er positivt stemt for torvehalsplanerne, mens S, SF, Fælleslisten og DF, der tilsammen har et mandat mindre, er imod.

- Vi siger »ok« til torvehaller, da vi har solgt grunden til centerformål og mener, at det vil give Møllebro en særlig profil og de besøgende en særlig oplevelse, som vil gøre stedet mere interessant at komme, siger byrådsmedlem Christina Thorholm (R).

MGH kom med ønsket om torvehaller sommeren 2013, efter Hillerøds politikere afviste dagligvarebutikker i det kommende center på Møllebrogrunden.

Efterfølgende bestilte kommunen en rapport hos advokat Jens Flensborg fra Advokatfirmaet Energi & Miljø for at undersøge, om man juridisk kan sikre sig mod, at centrets ejer på et tidspunkt omdanner torvehaller til dagligvarebutikker. Og det kan man, lød svaret, hvis torvehallerne bliver opført som mindre selvstændige butikker med faste vægge.

Både K, V og R er da også kun positivt stemte, hvis det juridisk kan sikres, at centret ikke kan omdanne torvehallerne til dagligvarebutikker.

MGH ønsker at bygge torvehallerne efter inspiration fra torvehallerne på Israels Plads i København.

De skal placeres inde midt i det kommende Hillerød Storcenter, hvor MGH også ønsker at placere en skøjtebane foruden et biografkompleks med syv-ti sale, heriblandt en på niveau med den største i Danmark.

Herudover skal 32.000 m2 benyttes til udvalgsvarer i store butikker, 19.500 m2 til kontor, bolig og hotel mm. og 36.000 m2 til pladskrævende varer, for eksempel en storbutik med møbler. Ifølge MGH kommer centret til at koste over en milliard kroner at bygge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik