Flertal og fælles front mod S-togsforringelser: Minister i nyt samråd

Transportminister Ole Birk Olesen er under politisk pres for at omgøre DSB's ændringer på S-togslinjer, som nu stopper ved færre stationer på Vestegnen.

DSB's tiltag med færre stop på to S-togslinjer har ført til, at transportminster Ole Birk Olesen (LA) nu må foretage flere stop på gangene på Christiansborg.

Et samråd i december, hvori et flertal i Folketinget udtrykte utilfredshed med S-togsforringelserne på Vestegnen, var ikke nok til, at transport-, bolig- og bygningsminster Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance gik ind og ændrede på sagen.

Så derfor er han nu blevet indkaldt til et nyt.

Her skal ministeren redegøre for, hvorfor han endnu ikke har fulgt op på folketingsflertallets opfordring om at ændre DSB's forringelser af S-togstrafikken på Vestegnen.

Siden 10. december har S-togslinjerne E og Bx ikke længere gjort holdt på stationerne Friheden, Hvidovre, Rødovre og Brøndbyøster. Og det er et flertal i Folketinget samt borgmestrene i kommunerne utilfredse over.

Bag indkaldelsen til samrådet står Morten Bødskov fra Socialdemokratiet og Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

- Jeg forstår ikke, at det kan være så svært for ministeren. Han er i mindretal, og skal selvfølgelig rettet ind efter flertallets ønske om at ændre forringelserne. Vi har nu ventet på svar i mere end én måned. Nu vil vi have besked. Derfor indkalder vi ministeren i endnu et samråd, siger Morten Bødskov fra Socialdemokratiet.

- Ministeren må følge flertallet i Folketinget. På sidste samråd var der massiv kritik af ministeren og DSBs forringelser af S-togstrafikken til Vestegnen. Så svært kan det ikke være forstå. Vi forventer en hurtig afklaring, siger Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Flertallet i Folketinget består af partierne Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Borgmestre i fælles front: Nu stopper det

Vestegnsborgmestrene i Rødovre, Hvidovre og Brøndby havde torsdag foretræde for Folketingets transportudvalg.

Her luftede de i fællesskab deres bekymringer over forringelser af S-togstrafikken på i deres kommuner.

- Det er helt uholdbart, at S-togsforbindelserne til Vestegnen forringes. Vi oplever stor vækst. Mange borgere flytter til, og det er helt urimeligt, at Linje Bx ikke længere skal stoppe på Brøndbyøster Station, siger Brøndbys borgmester Kent Max Magelund.

- Det er godt, at et flertal i Folketinget støtter vores kamp mod forringelserne af S-togtrafikken på Vestegnen. Rødovre Station er et knudepunkt med passagerfremgang, og jeg forstår simpelthen ikke, at DSB ikke mener at Linje Bx skal stoppe på Rødovre Station, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

- Hvidovre rammes dobbelt af DSBs beslutning. Hvidovre Station og Friheden Station er afgørende for tusindvis af borgers hverdag, som benytter Linje E og Bx. Forringelserne må stoppe. Der er stor passagerfremgang på de to stationer. Vestegnen og Hvidovre har brug for flere investeringer i kollektiv trafik. Vi har ikke brug for regeringens og DSBs forringelser af S-togsdriften, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Tidligere har de tre borgmestre sendt et brev til transport-, bolig- og bygningsminster Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, hvori de udtrykker deres bekymring.

Hvornår det nye samråd skal finde sted, er endnu ikke fastlagt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere