Flertal i Folketinget vedtager nye restriktioner

Sen Torsdag eftermiddag har epidemiudvalget godkendt regeringens forslag til en række nye restriktioner, der skal forsøge at bremse den stigende smitte.

Corona har endnu engang fået tag i den danske befolkning, og ikke mindre end 4.390 personer er det seneste døgn smittet med corona. 

Det er blandt de højeste tal under hele coronaepidemien. Nu har regeringen fået støtte til at reagere på de høje smittetal, der har været stødt stigende siden oktober.

På et møde i epidemiudvalget torsdag klokken 17 blev regeringens forslag til nye restriktioner stemt igennem.

Her er de nye restriktioner

- Vi er nødt til at indføre udvidelserne af brugen af coronapas og mundbind, fordi eksperterne vurderer, at det er nødvendigt. Det er en anden epidemi, vi står med nu. Delta-varianten er langt mere smitsom, og det udfordrer os. Derfor er vi nødt til at tage disse værktøjer i brug, fortalte Magnus Heunicke onsdag på et pressemøde, hvor regeringen lagde sine ideer frem.

Ifølge Magnus Heunicke ønsker regeringen coronapas på alle statslige arbejdspladser, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser. Også i liberale erhverv, som frisører og tatovører ønsker regeringen at indføre brug af coronapas.

Sundhedsministeren indkaldte tidligere på onsdagen de andre partiers sundhedsordfører for at fortælle dem om de yderligere stramninger, der forhåbentligt skal bremse smitten.

Forud for mødet havde Sundhedsministeriet modtaget en række anbefalinger fra Epidemikommissionen, som ordførerne skulle tage udgangspunkt i.

Epidemikommissionens anbefalinger:

I august i år ophørte kravet om at bruge mundbind eller visir i den kollektive transport, hvilket var blevet indført et år forinden.

Siden juni har det ikke været et krav at bære mundbind eller visir i butikker.

Tidligere har regeringen fulgt kommissionens anbefalinger og indstillet dem til godkendelse i udvalget.