Flertal af tavse Venstre-folk

Der er udbrudt kamp om pladsen som Venstres borgmester-kandidat i Roskilde Kommune.

Foreløbig vil kun to byrådsmedlemmer for Venstre melde klart ud, hvem de støtter, skriver DAGBLADET Roskilde.
Kun to af Venstres byrådsmedlemmer, Annie Larsen og Peter Madsen, i Roskilde Kommune vil melde klart ud, hvem de støtter som partiets borgmester kandidat ved det kommende kommunalvalg i november 2009. De to bakker begge op om Venstres nuværende politiske leder i Roskilde Kommune, Bjørn Dahl.
Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter den tidligere borgmester i Gundsø Kommune og nuværende formand for Roskilde Kommunes kulturudvalg, Evan Lynnerup, har besluttet at udfordre Bjørn Dahl som Venstres spidskandidat. En duel, som skal endeligt afgøres på et opstillingsmøde i Venstre den 27.november, hvor medlemmerne af partiforeningerne i Ramsø, Gundsø og Roskilde kan stemme på de to kandidater.
Ingen af Venstres medlemmer af byrådet i Roskilde Kommune vil sige, at de støtter Evan Lynnerup. Derimod siger Lars Berg Olsen, at han formentlig ender med at stemme på Bjørn Dahl.
- Men jeg forbeholder mig ret til at høre begge kandidater, inden jeg tager endelig stilling, siger Lars Berg Olsen.
Byrådsmedlemmerne Torben Jans, Bent Jørgensen og Gitte Kronbak Nielsen vil derimod ikke sige noget endnu. Sidstnævnte har dog besluttet sig.
- Og jeg har fortalt det til den, som jeg støtter, men ellers har jeg ingen kommentarer, siger Gitte Kronbak Nielsen.
Med til historien hører, at to af Venstres oprindelige medlemmer af byrådsgruppen, Jan Herskov og Tine Hargaard, forlod Venstre til fordel for Ny Alliance, som de begge dog senere også har meldt sig ud af. Begge disse byrådsmedlemmer var sammen med med Evan Lynnerup de eneste valgte i Venstres byrådsgruppe, som kom fra det tidligere Gundsø Kommune, hvor Evan Lynnerup var borgmester før kommunesammenlægningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere