Flere unge vender hf ryggen

Den to-årige gymnasieuddannelse, hf, er ikke nær så populær som for bare få år siden. De foreløbige ansøgertal viser, at 439 ønsker at blive optaget på hf-uddannelsen i Nordsjælland.

I 2012 søgte 564 ind på uddannelsen, hvilket svarer til et fald på godt 22 procent. I samme periode er antallet af ansøgere til det almene gymnasium steget med knap seks procent i Nordsjælland, og udviklingen vækker panderynker hos en rektor, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg synes, at det er en forkert udvikling. Jeg tror, at en del af dem ville have flere succesoplevelser på hf i stedet for stx (det almene gymnasium, red). Vi har også brug for, at flere vælger en erhvervsuddannelse, siger Peter Kuhlman, der er rektor på Frederiksborg Gymnasium og HF.

Tendensen går igen i resten af hovedstadsregionen

Det er hans indtryk, at tendensen til et faldende ansøgertal på hf går igen på størstedelen af uddannelsesinstitutionerne i hovedstadsregionen.

I Nordsjælland bliver statistikken til dels reddet af, at der er kommet en ny spiller på banen. Frederikssund Gymnasium har fået tilladelse til at oprette hf-uddannelsen, og det har vist sig at være det helt rigtige valg. 52 har søgt ind på hf, mens antallet af ansøgere til det almene gymnasium også er steget.

- Vi har arbejdet hårdt på at få det, så det er dejligt, at vi har fået så mange ansøgere. Det viser, at der har gået mange rundt i Frederikssund, som har manglet uddannelsessted, siger rektor Sussie Staun Pallesen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere