Flere unge køber billet: Små teatre sætter salgsrekord

Små teatre i Storkøbenhavn kan juble over, at flere gerne vil se forestillingerne, men to populære børneteatre står stadig foran en stor udfordring.

De små og mellemstore teatre og teaterproducenter i Storkøbenhavn kan med god grund række armene i vejret og udbryde et teatralsk sejrsbrøl.

En ni år gammel salgsrekord er nemlig omsider blevet slået.  

Det er salget af billetter i rabatsamarbejdet Teaterbilletter, som i sæson 16/17 er steget til 315.000 rabatbilletter, og dertil kommer løssalget, som opgøres per teater i løbet af efteråret.

Rekorden blevet slået med 13.000 billetter, hvoraf der er blevet solgt 10.000 billetter mere til børn og unge under 25 år.

Helt tæt på skuespillerne

Hos den selvejende institution, Scenit, der koordinerer teatrene i samarbejdet, er direktøren meget glad for den positive udvikling, som sker på trods af at de unges stigende digitale hverdag.

- Vi er rigtigt glade for den flotte salgsstatistik, som viser at behovet for den levende, nærværende oplevelse vokser i takt med at vores hverdag bliver mere og mere digital. Det er interessant at tendensen går mod et større salg på de små teatre, hvor man er helt tæt på skuespillerne. Og så er det jo ekstra dejligt at billetsalget til børn og unge er steget så markant. Jeg tror også at det for dem er vigtigt at opleve teatrets nærvær – at det er levende mennesker, der står over for dem, siger Scenits direktør Johanne Prahl.

Samarbejdet blev oprettet for næsten 11 år siden i forbindelse med kommunalreformen. Siden da er der ført statistik over salg af rabatbilletter både til børn og unge under 25 år og til voksne.

Teatrene i samarbejdet strækker sig fra små storbyteatre i København og på Frederiksberg som for eksempel Grob, Teatret ved Sorte Hest og Riddersalen, over Hamletscenen i Helsingør og Mungo Park i Allerød til producenter uden egen scene som f.eks. Livingstones Kabinet og Teatret st. tv. 

Populære børneteatre i fare

Johanne Prahl er dog også bekymret for om den nuværende gode udvikling kan fastholdes. I 2016 fik de to populære børneteatre i København, Anemoneteatret og Zangenbergs Teater, frataget deres driftstilskud som små storbyteatre.

- Begge teatre kæmper for at gennemføre den kommende sæson bl.a. med crowdfunding, men hvis de må kaste håndklædet i ringen, så står vi med et væsentligt mindre udbud af forestillinger til børn og unge. Det kan betyde en nedgang i billetsalget til børn og unge på mellem 30-40.000 billetter. Og det er jo rigtigt ærgerligt, når nu vi ved at det unge publikum er der og gerne vil komme i teatret, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik