Flere unge holder fast i studiet

Måske var det ikke lige jurist, du skulle være. Måske opdagede du det først, da du var begyndt på jurastudiet. Og måske dropper du ud.

Ifølge statistikkerne er det langt fra alle unge, der vælger rigtigt, når de søger ind på universiteterne første gang. Men de danske universiteter er blevet bedre til at holde på deres studerende inden for det første år, skriver Urban.
Det viser tal fra Danske Universiteter. På Københavns Universitet er frafaldet således reduceret fra 19 procent i 2006 til 13,15 procent i 2009. Og på Roskilde Universitet er procenten af frafaldne faldet fra 20 procent i2006 til 17,6 procent i 2009.
På det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU) er det sågar lykkedes at få frafaldsprocenten ned på næsten det halve af, hvad det var i 2006.
»Vi har de sidste to år haft et studieaktivitetskrav, hvilket gør, at man ikke bare kan blive væk. Det har virket positivt. Derudover sender vi breve med et tilbud om vejledning til dem, vi kan se, er kommet bagud,« fortæller Søren Hedegaard Sørensen, der er studie- og erhvervsvejleder på det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved KU, til Urban.
Han peger også på kollektive vejledningsarrangementer, som en del af forklaringen på, hvordan det er lykkedes fakultetet at holde på flere studerende end før.
Det har også betydning - både socialt og fagligt - at den studerende er i en velfungrede studiegruppe.
På Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) har man derfor valgt at sammensætte grupperne for de studerende, og tilmed sat mål for hvad, der skal foregå, når man mødes.
»Når man strukturerer studiegruppen, så sikrer man, at der ikke kun bliver drukket kaffe og hygget i gruppen. Der bliver også arbejdet med det faglige. Det gør, at man udnytter de studerendes forberedelse meget bedre, og det giver en bedre forståelse, når man lærer af hinanden,« siger Nina Tange, der er projektleder på DPU.
Ifølge Nina Tange er den faglige del af arbejdet i studiegruppen en meget vigtig faktor. Det kan blandt andet betyde, at de studerende kan udskyde behovet for vejledning, fordi de afstemmer med de andre i gruppen.
»Når man opdager, at 'okay, de andre synes også at Foucault er skidesvært', så bliver man beroliget, fordi man så opdager, at man ikke er alene,« siger Nina Tange til Urban.
På DPU har man også succes med kollektive vejledninger, her kaldes det bare studiebar. På studiebaren kan man mødes med folk, der har de samme interesser inden for det faglige felt. Det betyder ikke bare, at man møder nye mennesker, man ellers ikke ville tale med, man får også udfordret sine tanker om studiets indhold.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik